Norveška skakalna vrsta v vse globlji krizi

Smučarski skoki 18. Apr 202418:23 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Ne le s finančnimi, norveška reprezentanca v smučarskih skokih se spopada tudi s kadrovskimi težavami, potem ko je že pred časom prišlo do trenj med glavnim trenerjem Alexandrom Stöcklom in tekmovalci.

Norveški skakalci so že v začetku leta zahtevali odstop Stöckla, spor pa se je tako zelo zaostril, da je Avstrijec izpustil zadnjih nekaj tekem sezone. Čeprav je glavni trener Norvežanov zanikal vsakršne obtožbe na svoj račun in se celo pritožil, da s svoji tekmovalci ne more doseči dialoga, pa se je sedaj očitno le vdal.

Iščemo rešitev, bomo videli,” je pred kakšnim mesecem dni dejal Stöckl, ki je zaradi notranjih nesoglasij bržkone imel v mislih dokončen razhod, do katerega pa še vedno ni prišlo. Petdesetletnik ima namreč pogodbo veljavno do olimpijskih iger leta 2026 in četudi jo skoraj zagotovo ne bo oddelal do konca, na položaju med drugim zaenkrat ostaja tudi zaradi spremembe pri vrhu, saj se je pred nekaj tedni poslovil vodja panoge Clas Brede Brathen.

Na položaju ga je nasledil Stale Villumstad, ki pa se je po poročanju norveškega časnika Dagbladet moral najprej seznaniti z zadevo. “Gre za nejasno situacijo in proces, ki poteka interno,” je dejal Villumstad, ki ni znal pojasniti, ali bo Stöckl na čelu reprezentance pričakal tudi prihodnjo zimo. “Ne vemo še. Nejasno je. Trenutno delamo na tem,” je dejal Norvežan.

Za oklevanje Villumstada je zagotovo kriva tudi nezavidljiva finančna situacija, saj zveza trenutno aktivno išče nove pokrovitelje. “Ne le glavnega, temveč vse,” je za časnik priznal Villumstad, ki naj bi se dobro zavedal, da bi bila predčasna prekinitev dogovora s Stöcklom, ki je veljavna še skoraj dve leti, za zvezo vse prej kot poceni.

Kot še dodaja Dagbladet, to bržkone nakazuje, da so lahko finančne težave ene največjih skakalnih zvez na svetu še precej večje od pričakovanj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!