Obžalovanje je še večje, ker je bil Maribor zrel za poraz

Nogomet 18. Apr 202417:00 2 komentarja
Timi Max Elšnik
Timi Max Elšnik. Foto: Aleš Fevžer

Kapetan Olimpije Timi Max Elšnik je po porazu proti Mariboru ocenil, da je to tekma, ki bi jo Olimpija pravzaprav morala dobiti.

Šokanten poraz na Ferskih otokih, izpad v četrtfinalu pokala in poraz na večnem derbiju v Stožicah.

To so za zdaj trije najtežji trenutki nogometašev Olimpije v letošnji sezoni, ki je z izjemo evropske jeseni le bleda senca lanskega tekmovalnega obdobja, ko je zmaje vodil Albert Riera.

Prihodnost moštva iz zmajevega gnezda je vse bolj negotova, enako pa velja tudi za prihodnost kapetana Timija Maxa Elšnika, ki že nekaj časa sanja prestop v tujino, a za zdaj ostaja del ljubljanske nogometne realnosti. Ta bo namesto boja za lovorike v zaključku sezone povezana le še z lovom na prestiž, ki ga prinaša drugo mesto na lestvici. To bi namreč pomenilo, da bi Maribor na koncu sezone ostal za Olimpijo.

“Če Maribor ne bi bil tretji, je povsem vseeno, kdo je drugi. Če nisi prvi, si poraženec. Glede na to, da gre za večnega rivala, pa želiš biti pred njimi. Naša želja je, da jim vrnemo za ta poraz in če zmagamo v Ljudskem vrtu, verjamem, da bo drugo mesto ostalo naše,” je po porazu na derbiju optimistično razmišljal kapetan zmajev.

V nadaljevanju preverite, kako je Timi Max Elšnik videl dvoboj z Mariborom, kaj so bile prelomnice derbija, zeleno-bela številka deset pa je tudi jasno poudarila, kaj je trenutno največja težava Olimpije.

Timi Max Elšnik, Igor Barišić, Goran Boromisa
V zeleno-belem dresu je Elšnik odigral več kot 150 tekem. Foto: Uroš Skaza

O čem je po derbiju govoril Timi Max Elšnik?

O tam, kaj je bil razlog za poraz:

Strinjam se, kar je povedal trener. Ključna je bila neučinkovitost v prve pol ure tekme, ko je bil Maribor v šoku in niso niti dobro vedeli, kaj se dogaja. Prihajali smo v dobre pozicije, da bi tekmo zaključili, a so preživeli do polčasa in se nato prilagodili. Nato pa so oni v drugi polčas prišli z zaletom, mi pa smo se zaleteli v zid. Nasprotnik je bil zrel za poraz, če bi izkoristili svoje priložnosti.

O rdečem kartonu Lasickasa:

To je bil nepotreben štart, se pa zgodi, to je nogomet.

O tem, da ima Olimpija na drugem mestu še vedno prednost pred Mariborom:

Če Maribor ne bi bil tretji, je povsem vseeno, kdo je drugi. Če nisi prvi, si poraženec. Glede na to, da gre za večnega rivala, pa želiš biti pred njimi. Naša želja je, da jim vrnemo za ta poraz in če zmagamo v Ljudskem vrtu, verjamem, da bo drugo mesto ostalo naše. K temu moramo stremeti. Pomembno je, da se vrnemo na osnove. Imamo dva dni do naslednje tekme, moramo se zbrati in izboljšati podobo Olimpije. Danes razen prve pol ure nismo bili na pravem nivoju.

O tem, koliko je ta Maribor boljši od tistega na prvem derbiju sezone v Ljubljani:

Občutke z igrišča težko primerjam, ker takrat nisem igral. Je pa Maribor zagotovo kakšen razred boljši kot takrat. Če primerjamo Maribor na začetku prvenstva in danes, se hitro opazi, da so se sestavili. Opazna je roka trenerja in igrajo precej bolje kot takrat.

O tem, da je v drugem polčasu svojo nejevoljo jasno pokazal na igrišču:

Nisem frustriran, če ne dobim žoge, ampak če je ne dobim, ko sem v dobri poziciji, zato sem dvignil glas nad soigralci. Nismo sprejemali dobrih odločitev, preveč smo silili tja, kjer je že bila gneča. Manjkala je le ena enostavna podaja, da se rešimo pritiska. Na začetku smo to dobro počeli, nato precej slabše. Lahko bi umirili tekmo, nasprotnik bi se trošil, tako pa smo postajali vedno manj nevarni. Prehitro in brez smisla smo želeli z glavo skozi nek zid.

NK Maribor NK Olimpija
Paradoks derbija – Ljubljančan je kapetan Maribora, Štajerec pa Olimpije. Foto: Uroš Skaza

O tem, da Olimpija prepoceni prejema zadetke:

Če ne greš do konca za igralcem in zamudiš, potem si na takih tekmah v težavah. Prepoceni smo prejemali zadetke, tudi v Domžalah smo ga nesmiselno prejeli v zadnjih minutah. To se ponavlja, ne vem pa, ali zaradi utrujenosti.

Ko analiziraš tekme, se zdijo situacije preprosto rešljive. Počnemo začetniške napake, redko nasprotnik doseže gol, da mu lahko samo čestitaš. Danes bi znova morali trikrat zadeti, da bi zmagali, trener ves čas poudarja, da tako ne gre. V določeni fazi prvenstva so nam čiste mreže prinesle veliko točk, zdaj pa se zdi, da bi gol prejeli, tudi če bi se postavili v naš kazenski prostor v dve vrsti po pet in igrali bunker. Tudi Matevža Vidovška, ki se vrača po poškodbi, puščamo na cedilu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje