Daleč od blišča zmage na derbiju: odhod iz Ljudskega vrta

Nogomet 18. Apr 202419:00 0 komentarjev
NK Maribor
Foto: Uroš Skaza

Nogometaši Maribora so na sinočnjem večnem derbiju z zmago proti Olimpiji potrdili status najbolj vroče ekipe drugega dela Prve lige Telemach. Daleč od soja žarometov tekme vseh tekem pa se je končala neposrečena vijolična zgodba Ishaqa Rafiuja.

Slovensko nogometno poletje 2022 je zaznamovala tudi prestopna zgodba, v katero sta bila vpletena oba naša največja kluba.

Tako Olimpija kot Maribor sta skušala v svoje vrste zvabiti Nigerijca Ishaqa Rafiuja, ki je na koncu po precejšnjih birokratskih zapletih vendarle končal v Ljudskem vrtu. A če bi odločevalci pod Kalvarijo lahko danes zavrteli čas nazaj, bi si želeli, da bi se takrat nekje zalomilo in da ‘papirji ne bi šli skozi’.

Ishaq Rafiu
Ishaq Kayode Rafiu je bil napovedan kot velika okrepitev Maribora. FOTO: Guliverimages

Klub in igralec odhajata vsak svojo pot

Rafiu namreč v vijoličastem dresu ni pokazal praktično ničesar. Skupno je odigral 10 tekem v vseh tekmovanjih, njegove minute pa so bile vselej skopo odmerjene. Statistika Nigerijca je ostala prazna. Nato pa so se to pomlad začele še logistične težave z vrnitvijo 23-letnika iz domovine v Maribor na začetek priprav pred nadaljevanjem sezone. Ante Šimundža je Rafiuja popolnoma izbrisal iz svojih načrtov.

Že nekaj časa je bilo tako jasno, da igralec in klub le še iščeta način, kako oditi vsak svojo pot. Po naših informacijah sta v teh dneh strani tudi dosegli dogovor in krilni napadalec ima proste roke pri iskanju novih delodajalcev.

Ishaq Kayode Rafiu v Ljudskem vrtu ni pustil nikakršnega vtisa. Foto: NK Maribor / Twitter

Kdo je še na izhodnih vratih Ljudskega vrta?

Selekcija Anteja Šimundže je bila pravzaprav napovedana že ob njegovem prihodu v Maribor. Del tega procesa se je zgodil že pozimi, ko so odšli Ignacio Guerrico, Vladan Vidaković, Xhuliano Skuka, Aljaž Antolin in Max Watson, bolj ali manj je vijoličasta zgodba zaključena tudi za trenutno posojenega Erica Castra.

Poletje pa prinaša nove odhode iz Ljudskega vrta. Pogodbe potečejo vratarju Marku Zalokarju, pa Nemanji Mitroviću, Itsukiju Urati in Aleksu Pihlerju. Proste roke pri iskanju novih delodajalcev ima tudi Marin Laušić, verjetno pa lahko pričakujemo še kakšno dodatno slovo od štajerskega nogometnega ponosa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!