Sage je konec, Olimpija ima novega trenerja

Nogomet 17. Okt 202322:46 4 komentarji
Zoran Zeljković. FOTO: Aleš Fevžer.

Odločitev je padla, preobrat je zaključen. V nasprotju z včerajšnjimi napovedmi vodstva kluba Olimpije v prihodnosti ne bo vodil tujec, pač pa mladi slovenski nogometni strokovnjak Zoran Zeljković. Koper bo po naših informacijah v zameno prejel približno 150.000 evrov, zamenjavo za 43-letnika pa je že našel. To je Safet Hadžić.

Ko je danes zjutraj Zoran Zeljković vodil trening nogometašev Kopra, je že vedel, da ima v žepu ponudbo ljubljanske Olimpije. Kot smo danes prvi poročali, je včerajšnje popoldne v Ljubljani zaznamoval velik preobrat. Izkušeni tujec Felix Magath, ki je praktično že sedel na trenerskem stolčku aktualnih državnih prvakov je tik pred zdajci zavrnil možnost selitve v zmajevo gnezdo. In vodstvo kluba je obrnilo ploščo ter v Koper poklicalo stratega kanarčkov.

Ker je Zeljković na Koper vezan z dolgoročno pogodbo, se je morala Olimpija za novega trenerja pošteno potruditi. Danes sta tako v Ljubljani za pogajalsko mizo sedla Goran Boromisa in Ivica Guberac ter se dogovorila za višino odškodnine ob prestopu trenerja, ki po naših informacijah znaša okrog 150.000 evrov. Trajalo je sicer kar nekaj časa, da sta zeleno luč prižgala tudi predsednik zmajev Adam Delius in direktor Igor Barišić, Olimpija je zaprosila tudi za prestavitev roka dokončne odločitve, ki je bil postavljen na 18.00, a naposled je saga vendarle končana Olimpija ima novega trenerja, ki bo na klopi “svoje” Olimpije debitiral prihajajoči konec tedna na tekmi z Domžalami. Posel je bil sklenjen malo pred 22.30.

Nogometaši Olimpije bodo dobili novega trenerja. Foto: Aleš Fevžer

43-letni Zoran Zeljković je Koprčane vodil na 92 tekmah, z njimi postal pokalni prvak v sezoni 2021/2022 in v prvenstvu zaostal samo za Mariborom. Pred tem je uspešno vodil novomeško Krko, trenerskega posla se je učil v NK Celje kot pomočnik Dušana Kosića, nato pa prevzel Ilirijo. Zdaj Ljubljančan prevzema vajeti Olimpije, za katero je kot nogometaš igral v sezoni 2010/2011.

Olimpija dolgo iskala novega trenerja, Koper ga že ima

Koper bo z izpeljanim poslom zadovoljen. Prihodnosti kluba, ki se v tej sezoni enakovredno kosa s proračunsko precej močnejšimi zasedbami Celja, Olimpije in Maribora, odhod Zeljkovića ne bo zamajal. V skladu s pričakovanji bo namreč na klop kanarčkov sedel Safet Hadžić, ki je doslej na Bonifiki deloval kot klubski skavt in je bil soudeležen pri gradnji letošnje ekipe. Ta za zdaj v Prvi ligi Telemach presega pričakovanja. Nekdanji dežurni gasilec ravno pri zmajih bo svojo novo službo začel že jutri, ko bo po naših informacijah že vodil trening prve ekipe Kopra. Safet Hadžić. Foto: Aleš Fevžer

Pri delu bo Hadžiću v prvi vrsti pomagal Denis Halilović, ki se vrača v vlogo pomočnika trenerja, saj bo Zeljković v Ljubljano odpeljal praktično celoten strokovni štab, na čelu s pomočnikom Džengisom Čavuševićem.

Tudi za Olimpijo se zdi, da je z imenovanjem Zeljkovića povlekla dobro potezo. Garancije, da bo mladi slovenski strokovnjak pri zmajih uspešen, seveda ni. Direktor Olimpije Igor Barišić bi ob tem takoj dodal, da garancijo dobite samo ob nakupu hladilnika. A s šalo na stran, Zeljkoviću motiva pri vodenju kluba, do katerega nikoli ni skrival simpatij, zagotovo ne bo manjkalo, odlično pozna ligo in je v obdobju strnjenega ritma tekem zagotovo boljša izbira kot zveneče tuje ime izven trenerskega ritma, ki je za slovenski nogomet morda slišalo samo ob kakšnem večjem uspehu Maribora ali uvrstitvi Slovenije na veliko tekmovanje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje