Saj ni res, pa je: bizaren razplet tekme med Rogaško in Interblockom

Nogomet 22. Nov 202318:02 1 komentar
Rogaška
Foto: Aleš Fevžer

Dnevi po reprezentančnem premoru so v slovenskem nogometu rezervirani za obračune pokala Pivovarne Union. V sklopu šestnajstine finala sta se danes v Ljubljani pomerila Interblock in Rogaška, v naslednji krog pa se je pričakovano uvrstil prvoligaš iz Rogaške Slatine. A nogometni bogovi so se očitno res zarotili proti črno-belim, ki so do uspeha prišli na naravnost bizaren način.

V šestnajstini finala pokala Pivovarne Union je prvoligaš Rogaška v Ljubljani gostoval pri četrtoligašu Interblocku. Nekdanji član slovenske elite se je črno-belim izjemno dobro upiral in bil v 85. minuti srečanja na pragu senzacije, ko je Ljubljančane v vodstvo povedel Timon Perković. A dve minuti kasneje so varovanci Oskarja Drobneta vendarle izenačili. V polno je meril v zadnjem času zelo razpoloženi Oliver Kregar.

Redni del srečanja se je končal z 1:1, nato pa se je začel zaplet, kakršnega na tej ravni ne bi pričakovali. Glavni sodnik srečanja je ekipama sporočil, da bo potnika v naslednji krog določilo streljanje kazenskih strelov. V tej seriji so bili uspešnejši Slatinčani in se veselili napredovanja v osmino finala.

Foto: Jure Banfi

Delegat potrkal na vrata in zahteval vrnitev ekip na igrišče

Do tu vse lepo in prav, ampak ko sta ekipi v slačilnici že uživali pod zasluženim vročim tušem oziroma ob kosu pice, je na vrata garderob potrkal delegat srečanja Borut Kopač in moštvi obvestil, da se je zgodila neverjetna napaka, ker bi morali ekipi pred kazenskimi streli odigrati še podaljšek.

Streljanje enajstmetrovk takoj po rednem delu je namreč v pravilniku pokalnega tekmovanja določeno le do takrat, ko tekme potekajo pod okriljem medobčinskih nogometnih zvez. Tako je bilo denimo v prejšnjem krogu na tekmi Brinje Grosuplje : Olimpija. Ker pa se je medtem tekmovanje preselilo na NZS raven, remi ob koncu tekme narekuje podaljšek. In čeprav sta bili ekipi seveda proti vrnitvi v športno opremo ter nadaljevanju tekme, sta hočeš nočeš morali še enkrat na zelenico.

K sreči je v vsem kaosu vsaj zmagovalec tekme ostal enak, Rogaška je v podaljšku dvakrat stresla mrežo nasprotnika, zadela sta Nejc Gradišar in Antonio Majcenič. Se pa lahko na tem mestu le še vprašamo, kaj vse se še v tej sezoni ne bo zgodilo Slatinčanom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje