SK razkriva: Nezaželeni trener zmajev prevzema zmaje

Nogomet 22. Sep 202316:08 0 komentarjev
Savo Milošević, trener Olimpije

Savo Milošević, ki je za kratek čas leta 2021 vodil tudi ljubljansko Olimpijo, bo po zanesljivih informacijah srbskega Sportkluba postal novi selektor Bosne in Hercegovine.

Nogometna zveza BiH je po vrsti slabih rezultatov v kvalifikacijskem ciklusu in vse bolj negotovi usodi v boju za nastop na evropskem prvenstvu 2024 najprej zamenjala Faruka Hadžibegića, po le dveh tekmah na klopi Bosne pa še Meha Kodra.

Na obzorju imajo že novo ime. Srbski Sportklub je prepričan, da bo novi trener bosanskih zmajev nekdanji srbski reprezentant Savo Milošević. Uradno imenovanje se pričakuje že naslednji teden kot tudi več podrobnosti v pogodbi, ki jih bo podpisal z bosansko zvezo.

Milošević zadnji dve leti, odkar se je razšel z ljubljansko Olimpijo, ni imel službe. Ljubljančane je vodil na 16 tekmah. Na klopi ljubljanskih zmajev je dobil osme, tekem, kar šestkrat pa je ostal praznih rok. Zamenjal ga je Dino Skender, ki je oktobra 2021 še drugič sedel na ljubljansko klop.

Milošević je bil po končani bogati igralski karieri med drugi direktor mlajših selekcij v Nogometni zvezi Srbije, kot trener pa je vodil še Partizan.