Za Napoli in Milan je Coppa Italia jackpot

Serie A 3. Jun 20209:14 > 9:23
Marco Luzzani/Getty Images

Italijanski klubi se pripravljajo na povratek Serie A, štirje klubi pa se bodo merili še v pokalnem tekmovanju. Pokalne tekme so na sporedu med 12. in 17. junijem, vse obračune pa boste lahko spremljali samo na Sportklubu.

V polfinalu se bodo pomerili Milan in Juventus ter Napoli in Inter. Rossoneri so na prvi tekmi s staro damo remizirali z 1:1, pokalno tekmovanje pa je za AC Milan zadnja možnost za preboj v Evropo. Napoli je v drugem polfinalu na prvi tekmi z 1:0 premagal Inter in bo na povratni tekmi skušal ubraniti minimalno prednost.

Tudi Napoli je v ligaškem tekmovanju v nezavidiljivem položaju. S 36 točkami je na šestem mestu, Milan pa ima na sedmem mestu še tri točke manj. Zelo blizu so še Verona, Parma, Bologna, Sassuolo in Cagliari. V preostanku sezone je potrebno upoštevati še dejstvo, da na tribunah ne bo navijačev, zato domač teren ne bo predstavljal izrazite prednosti. Boj za Evropo bo posledično neverjetno napet, kar pomeni, da je pokalno tekmovanje za Milan in Napoli zares lepa priložnost za mirnejše nadaljevanje sezone. Serie A se bo nadalejvala 20. junija.

Naloga bo za obojne zahtevna, saj bosta Juventus in Inter zelo zahtevna tekmeca. V vsakem primeru pa tako Milan kot Napoli do vstopnice za Evropo in do 20 milijonov evrov zaslužka ločita le dve zmagi.

Vse preostale tekme italijanskega pokala boste lahko pospremili na Sportklubu.