Juventus doletela nova kazen

Nogomet 22. Maj 202320:52 1 komentar
Foto: Profimedia

Juventus je doletela nova kazen. Tokrat je bila stara dama kaznovana z odvzemom 10 točk, kar pomeni, da je Juventus padel na sedmo mesto v italijanski Serie A.

Juventus je bil 20. januarja letos sprva kaznovan z odvzemom 15 točk zaradi finančnih nepravilnosti pri prestopih, vendar je bila kazen pred mesecem dni po pritožbi razveljavljena in ekipa Massimiliana Allegrija se je vrnila med najboljše štiri v Italiji.

Položaj stare dame v Serie A se je tako drastično spremenil — z drugega mesta so padli na sedmo. Teoretično bi Juve lahko vložil še eno pritožbo, vendar glede na to, da je bilo v zadnjem poskusu ugotovljeno, da je klub kršil četrti člen, ki zajema fair play in športno korektnost, je malo verjetno, da bi bila pritožba uspešna.

Prizivno sodišče FIGC je o tej situaciji odločalo že tretjič. Prvič je bilo to maja 2022, ko je bilo oproščenih skupno 11 klubov (Juventus, Napoli, Genova, Sampdoria, Empoli, Parma, Pisa, Pro Vercelli, Pescara, Novara in Chievo) in 61 klubskih funkcionarjev.

Juventus je aprila delno zmagal v pritožbenem postopku, ko se postopek vrnil na prizivno sodišče.

Odziv Juventusa

“Nogometni klub Juventus je seznanjen z odločitvijo sodišča FIGC in si pridržuje pravico, da se seznani z razlogi za presojo morebitne pritožbe. To, kar je ugotovila peta sodna instanca v tej zadevi, ki se je začela pred več kot letom dni, vzbuja veliko grenkobo v klubu in v milijonih njegovih navijačev, ki so zaradi odsotnosti jasnih pravil kaznovani uporabo sankcij, za katere se zdi, da ne upoštevajo načela sorazmernosti.”

Foto: Profimedia

Pavel Nedved, Paolo Garimberti, Assia Grazioli-Venier, Caitlin Mary Hughes, Daniela Marilungo in Francesco Roncaglio so po današnji sodbi oproščeni vseh obtožb.

Na drugi strani so bile s sodbo izrečene tudi dolgotrajne prepovedi za več nekdanjih članov upravnega odbora, vključno z Andreo Agnellijem, Federicom Cherubinijem in Fabiom Paraticijem.