Potres pri AC Milanu: Maldini odpuščen, igralci ogorčeni

Nogomet 6. Jun 20239:46 0 komentarjev
Paolo Maldini
Foto: Profimedia

Legendarni Paolo Maldini in Ricky Massara ne bosta več opravljala direktorske funkcije pri AC Milanu, so prepričani italijanski mediji. Rossoneri kadrovske spremembe še niso javno objavili, a odločitev naj bi bila dokončna.

Kaj se je zgodilo? Na sestanku, na katerem so govorili o prihodnosti in viziji sedemkratnih zmagovalcev lige prvakov, je prišlo do spora med lastnikom kluba Gerryjem Cardinalejem in Paolom Maldinijem. Oba imata že dalj časa različne poglede o tem, kako bi moral klub delovati, da se vrne na pota stare slave. Maldini je že večkrat od vodstva zahteval, da razveže mošnjiček za okrepitve, a v večini primerov je naletel na gluha ušesa.

Legendarni branilec je očitno izgubil potrpljenje, od kluba je zahteval večjo avtonomijo in kot rečeno več sredstev za krepitev ekipe, ljudje iz RedBirda na čelu s Cardinalejem pa so ga po ostrih besedah in ultimatu razrešili z direktorskega položaja, poročajo italijanski mediji.

Nepričakovana kadrovska spremembe je razjezila nosilce ekipe. Prvi zvezdnik Rafael Leao je svoje nezadovoljstvo pomenljivo izkazal na Twitterju, jezna pa naj bi bila tudi Sandro Tonali in Theo Hernandez.

AC Milan je v tej sezoni pričakovano ostal brez lovorike. Še najbolje jim je šlo v ligi prvakov, kjer so Milančani zaigrali v polfinalu. V ligi prvakov bodo tudi v naslednji sezoni, a le zaradi kazni Juventusa.