Škandal s slovenskim pridihom: policija aretirala nogometaša Legie (VIDEO)

Evropa 6. Okt 20239:26 1 komentar
foto: Profimedia

Z nizozemske poročajo o škandalu, kakršnega nogometni svet že dolgo ne pomni. Po tekmi konferenčne lige med AZ Alkmaarjem in varšavsko Legio, za katero igra slovenski nogometaš Blaž Kramer, (1:0) je policija gostujoči ekipi prepovedala izhod iz stadiona, aretirala dva nogometaša Poljakov in se znesla nad predsednikom kluba Dariušem Mioduskim. Razlog za agresijo nizozemske policije še ni znan.

Tekma 2. kroga konferenčne lige med AZ Alkmaarjem in varšavsko Legio bo imela dolg, zelo dolg tretji polčas. Nizozemci so si na igrišču priigrali zmago z 1:0, po tekmi pa smo bili priča neljubim dogodkom, v katerih je imela glavno vlogo nizozemska policija.

Iz doslej neznanih razlogov so namreč predstavniki oblasti avtobusu Legie, na katerem je sedel tudi Slovenec Blaž Kramer, prepovedali izhod iz stadiona. Policija je nato celo vstopila v vozilo poljskih gostov in iz njega privedla dva nogometaša – Portugalca Josueja in srbskega branilca Radovana Pankova. Pojasnil, zakaj so se odločili za to potezo, za zdaj ni. Nogometaša ostajata v priporu, kjer ju je po poročanju poljskih medijev že obiskal trener Kosta Rujnaić.

Ob nenavadnih potezah rediteljev in policije je jasno in glasno protestiral tudi predsednik Legie Dariuš Mioduski. Lastnik poljskega velikana pa je bil naposled tisti, ki jo je v prerivanju s policisti pošteno skupil, v javnost so prišli posnetki, na katerih ga nizozemski predstavniki oblasti udarjajo s pendreki in odrivajo z zaščitnimi ščiti.

Napetost v Alkmaarju se je sicer stopnjevala že pred tekmo, za kar so poskrbeli številni navijači poljskega kluba, ki so v precej večjem številu, kot je bilo zanje na voljo vstopnic, dopotovali na nizozemsko. Od tam prihajajo poročila o njihovih izgredih pred tekmo, v katerih je moral v bolnišnico tudi eden izmed policistov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje