Slabe novice za Danija Alvesa, bo moral za 12 let v zapor?

Nogomet 14. Nov 202316:57 0 komentarjev
Dani Alves. Foto: Profimedia.

Sodišče v Barceloni je danes potrdilo, da bo sodilo brazilskemu nogometašu Daniju Alvesu zaradi obtožb o spolnem napadu na mlado žensko, poroča španska tiskovna agencije EFE.

Sodišče je namreč ugotovilo, da izjave domnevne žrtve in prič zagotavljajo zadostne dokaze, da ga pošljejo pred sodnika za kaznivo dejanje spolnega napada.

Nekdanji zvezdnik Barcelone je od 20. januarja v priporu v katalonski metropoli, če bo spoznan za krivega, mu grozi do 12 let zapora.

Nogometaševi odvetniki so v zadnjih mesecih večkrat zahtevali razveljavitev primera, saj so podrobnosti preiskave pricurljale v javnost. Po mnenju Alvesove odvetnice Ines Guardiola to spodkopava domnevo nedolžnosti nogometaša, piše EFE.

Čeprav je sodišče priznalo, da imajo primeri, v katere so vpletene javne osebnosti, kot je Alves, medijski vpliv, je v isti sapi ugotovilo, da medijska pozornost ne vpliva na sodni postopek.

Danija Alvesa je 23-letna ženska obtožila, da jo je 31. decembra spolno napadel v nočnem klubu v Barceloni. Aretirali so ga 20. januarja. Sprva je zanikal spolni stik z omenjeno žensko, njegov odvetnik pa je pozneje izjavil, da je do spolnih dejanj prišlo s soglasjem domnevne žrtve. Alves je med preiskavo štirikrat spremenil svojo različico dogajanja ob koncu leta, še dodaja EFE.

Brazilski nogometaš je do aretacije igral za Pumas, dan po aretaciji pa je mehiški klub z njim prekinil pogodbo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!