Slovenci že pred stadionom: Bijol in Šeško za našo zmago (VIDEO)

Euro2024 16. Jun 202410:58 0 komentarjev
Slovenski navijači
Foto: SK

Slovenski navijači se v Stuttgart pred MHP Areno, ki bo ob 18.00 prizorišče dvoboja med Slovenijo in Dansko, zbirajo že v dopoldanskih urah. Preverili smo navijaški utrip.

Po dežju in vetru v Wuppertalu je stuttgartsko sonce, četudi skozi mrežo oblakov, kot balzam za oči in dušo poročevalcev Sprotkluba, ki spremljamo slovensko izbrano vrsto. No, upamo, da bo balzam za oči in dušo tudi večerna tekma proti Danski, pred katero se slovenski navijači v okolici MHP Arene (nam je bližje ‘staro’ ime Mercedes Benz Arena) zbirajo že v dopoldanskih urah.

Nekaj ur pred tekmo tako preverimo navijaški utrip Slovencev, ki bo iz ure v ure pospešen, navijači pa bodo kmalu začeli z ogrevanjem glasilk po ulicah Stuttgarta. Tole jutranja navijaška napoved smo tako označili kot preudarno … Ali če hočete – trezno.

“Zmagali bomo, to ni vprašanje. To je pričakovano. Lahko rečem, da to že vem,” optimizma ne skriva Ruben. Bolj previden je Amer: “Tekma bo dobra, napeta, pričakujem borbo naših in pozitiven končen rezultat. Mislim, da bomo zmagali.”

Optimistično razpoložena sta tudi oče in sin, odeta v slovenske barve: “Pričakujeva izenačeno tekmo. Trudili se bomo tudi navijači in navijali. Absolutno bo za Slovenijo zadel Benjamin Šeško. Biti moramo pogumni in rezultat bo tu.”

Na tekmi bo tudi Gregor Židan

Med hojo okrog stadiona naletimo tudi na znan nogometni obraz. Tekmo si bo v živo v družbi brata ogledal nekdanji nogometaš Olimpije in Maribora Gregor Židan.

Gregor Židan
Foto: SK

2:1, strelca Šeško in Bijol

No, znanih nogometnih obrazov pa s tem še ni konec. V družbi prijateljev in partnerke si bo tekmo ogledal tudi nekdanji soigralec Timija Maxa Elšnika v nižjih selekcijah Aluminija Anton Rogina. Gre za nekdanjega nogometaša Aluminija, Drave in Fužinarja, ki je v karieri zbral 33 prvoligaških nastopov.

“Pričakujemo težko tekmo, poznamo jih iz kvalifikacij. Navijači smo v velikem številu prišli v Stuttgart, pričakujemo zmago. Rezultat? 2:1 za naše. Strelca? Šeško in Bijol!” nam zaupa družba s Ptuja.

MHP Arena Stuttgart
MHP Arena Stuttgart je pripravljena. Foto: SK

Tekmo med Slovenijo in Dansko boste lahko v živo spremljali na Sportklubu. V vaši družbi bosta brata Goran in Dejan Obrez, ki bosta nato za vas pospremila tudi dvoboj Anglije in Srbije v Skupini C.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!