Slovenija na Euru tudi z nogometašem, ki bo igral v Angliji?

Nogomet 1. Feb 202411:00
David Brekalo. Foto: Aleš Fevžer

Saga okrog prestopa Davida Brekala iz Norveškega Vikinga je dobila nov zasuk. Namesto MLS-a je slovenski reprezentančni branilec zdaj dočakal klic angleškega nogometa.

Poročali smo že o tem, da je nekdanji član Brava David Brekalo v zimskem prestopnem roku postal ‘talec’ norveškega Vikinga, ki slovenskega reprezentančnega branilca za nobeno ceno ni želel izpustiti iz svojih rok.

Za 25-letnika se je zelo resno zagrel ameriški Orlando City, slovenski nogometaš pa si je želel sprejeti nov karierni izziv in skupaj s svojim zastopnikom Denisom Selimovićem pritisnil na vodstvo kluba, da mu omogoči zimski prestop v trenutno eno izmed najhitreje rastočih nogometnih lig na svetu.

David Brekalo bo očitno pozimi vendarle zamenjal delodajalce. Foto: Profimedia

Namesto v ligo MLS v Championship?

Kot te dni poročajo norveški mediji, je Brekalo uspel s strani vodstva kluba dobiti zeleno luč za odhod na tuje, a čeprav je s tem njegova selitev v ligo MLS postala še bolj verjetna, bi lahko zadeva v naslednjih urah dobila velik preobrat. Za usluge slovenskega reprezentanta se je namreč resno ogrel nekdanji angleški prvak Blackburn, ki trenutno zaseda 18. mesto v angleški drugoligaški druščini.

Ekipa iz Championshipa je v tem prestopnem roku močno prevetrila svoje moštvo, rovers so v svoje moštvo že pripeljali Conorja O’Riordana (Crewe), Yasina Ayarija (Brighton, posoja), Arnorja Sigurdssona (CSKA Moskva), Kyleja McFadzeana (Coventry) in Bena Chrisena (Aston Villa, posoja). Blackburn naj bi na naslov Vikinga poslal ponudbo, s katero naj bi se Brekalo na Otok najprej preselil kot posojen nogometaš Vikinga, poleti pa bi njegovi novi delodajalci Norvežanom nakazali nekaj manj kot tri milijone evrov. Natanko toliko za usluge branilca ponuja tudi Orlando City.

Trener Blackburna je nekdanji norveški zvezdnik Jon Dahl Tomasson, ki seveda odlično pozna nogometno tržišče svoje domovine. Foto: Guliverimages

Ne glede na to, ali bo Ljubljančan izbral ZDA (realizacija tega posla se zdi bolj verjetna) ali Anglijo, kjer je že pred tem zanj zanimanje pokazal tudi Leeds United, bo Viking s prodajo zrušil svoj prestopni rekord. Za zdaj je namreč 2,8 milijona evrov zaslužil v sezoni 2012/2013, ko je Valona Berisho prodal avstrijskemu Salzburgu.