Jan Oblak miri navijače: Naj vas ne skrbi

Nogomet 18. Nov 202311:00 2 komentarja
Jan Oblak je bil edina svetla točka Slovenije na Danskem. FOTO: Profimedia.

Jan Oblak je po razočaranju na Danskem kot kapetan Slovenije stopil pred novinarje in pred zadnjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 skušal pomiriti zaskrbljene slovenske navijače.

“Želeli smo si treh točk, ampak tak je nogomet. Danes je bil Danska boljša. Danci so na igrišču pokazali veliko več in zasluženo zmagali. Nas v ponedeljek čaka nova tekma. Moramo iti pozitivno naprej. O današnji tekmi sploh ne bomo več razmišljali. Samo še o ponedeljku. Verjamem, da bomo proti Kazahstanu na pravi ravni in bomo delo opravili tako, kot je treba,” je kakšno uro po tekmi povedal Jan Oblak, ki mu kot morda celo edinemu slovenskemu reprezentantu ne gre očitati ničesar. Na stadionu Parken v Köbenhavnu je namreč blestel. Zbral je šest obramb. Nekaj jih je bilo spektakularnih. Brez njega med vratnicama bi bil poraz Slovenije še precej bolj boleč oziroma visok.

Je bil po tekmi jezen na soigralce, ker niso upravičili napovedi in visokih pričakovanj?

“Ne, nisem bil jezen. Sem realen. Nismo bili na ravni Dancev, tu ni kaj za dodati. Tega se zavedamo vsi. Na žalost ni šlo. Zakaj? Tega nihče ne ve. Zdaj si ni treba razbijati glave s tem, kaj in zakaj je bilo narobe, ampak je treba misliti samo na ponedeljek. Se pripraviti, se spočiti. Upam, da bo pot domov hitra. Do ponedeljka se moramo regenerirati, se spočiti in se pripraviti na nov izziv,” je ponovil kapetan slovenske reprezentance in kot tak poslal tudi sporočilo za razočarane slovenske navijače.

Marsikdo med njimi se po slabi predstavi namreč boji, da bi Slovenija v ponedeljek v Stožicah izgubila proti Kazahstanu in nepričakovano izgubila evropsko prvenstvo 2024, za katerega potrebuje le še točko.

Ena od obramb slovenskega kapetana v Köbenhavnu. FOTO: Profimedia.

Morda tokrat nismo, v ponedeljek bomo šli na glavo

“Naj nikogar ne skrbi. Izgubili smo proti favoritu skupine, na njihovem igrišču. Danska je zelo kakovostna ekipa, to je kazala skozi vse kvalifikacije. Danci niso bili dobri samo danes. Čestitamo jim. Bili so boljši od nas. Navijačem lahko sporočim, da bomo v ponedeljek naredili vse, da se uvrstimo na evropsko prvenstvo. Če morda danes nismo šli na glavo, pa v ponedeljek zagotovo bomo šli. Igramo proti Kazahstanu. Ne podcenjujemo ga, saj vemo, da je v nogometu mogoče vse, ampak verjamem, da bomo pred svojimi navijači, s pozitivno energijo, opravili svoje delo in se uvrstili v Nemčijo,” se je glede tega razgovoril zvezdnik slovenskega in tudi evropskega nogometa, ki je priznal, da je bila tekma na Danskem za Slovenijo najbolj zahtevna v teh kvalifikacijah.

“Da. Mislim, da je bila najtežja. Danci so visoki, močni. Morda nam je malo manjkala višina, lahko bi dobili kak skok več. Tudi vse druge žoge so pobrali oni. Tukaj bi lahko bili boljši, pri tem višina ne igra vloge. Ampak zdaj o tem ne smemo preveč razglabljati. Izgubili smo z 1:2 proti favoritu skupine v gosteh. Predvsem moramo vse misli usmeriti v ponedeljek, od tega trenutka naprej. Verjamem, da bomo takrat pravi in bomo dobili to, kar si želimo,” je še enkrat povedal.

FOTO: Profimedia.

Pet, šest Dancev je bilo vedno tam

“Danes žoge nekako nismo uspeli izbiti iz svojega kazenskega prostora. Danci so bili vedno tam. Po pet, šest jih je bilo. Na koncu je težko zdržati vso tekmo na tak način. Ni nam uspelo, prejeli smo dva gola, ampak naprej gledamo pozitivno. Čez par dni nas čaka najbolj pomembna tekma v kvalifikacijah,” je za konec ponovil večkrat izrečeno.

Če bo v ponedeljek branil tako, kot je na Danskem oziroma na praktično vseh tekmah, ki jih je v zadnjih letih v majici Slovenije odigral, bo zelo, zelo blizu tega, da se po številnih klubskih podvigih podpiše še pod enega velikega reprezentančnega. Če se bo to zgodilo, bo evropsko prvenstvo 2024 v Nemčijo s slovensko udeležbo v veliki meri nosilo njegov podpis.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje