“Smrti Maradone bi se lahko izognili”

Nogomet 28. Apr 202110:25 > 13:33 0 komentarjev
Hector Vivas/Getty Images
Hector Vivas/Getty Images

Zdravniško poročilo zdravljenja Diega Armanda Maradone poudarja, da legenda Napolija ni bila deležna ustrezne zdravstvene oskrbe.

Maradona je umrl zaradi srčnega napada 25. novembra 2020. Tri tedne pred smrtjo so mu zaradi krvnega strdka operirali možgane.

La Gazzetta dello Sport poroča, da je poročilo opravila komisija, ki so jo imenovale argentinske pravne oblasti. Poročilo poudarja, da bi se smrti nekdanjega napadalca Napolija in Barcelona lahko izognili.

Poročilo potrjuje, da je Maradona umrl zaradi že obstoječe bolezni srca. Ugotavlja pa tudi, da je “splošna malomarnost pri zdravljenju in oskrbi bolnika vplivala na njegovo smrt.” Poleg tega je poročilo zelo kritično zaradi popolnega pomanjkanja zahtevane opreme in neustreznosti urejene nastanitve, kjer je Maradona preživel zadnje dni.

REUTERS/Henry Romero

Zdravniki, ki so Maradono zdravili, naj ne bi poznali niti njegovih srčnih bolezni, pljučnega edema in ciroze, saj Argentinca niso nikoli podvrgli rednim pregledom.

Trenutno je v preiskavi sedem ljudi: Maradonin osebni zdravnik Leopoldo Luque, njegova psihiatrinja Agustina Cosachov, psiholog Carlos Daniel Diaz in štiri medicinske sestre.


Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!