So bili Ukrajinci proti Italiji grobo oškodovani? (VIDEO)

Nogomet 21. Nov 20239:24 1 komentar

V ponedeljek zvečer si je skupaj s Slovenijo vozovnico za evropsko prvenstvo 2024 priborila tudi Italija. Lahko bi bilo tudi drugače, če bi španski sodnik Jesus Gil Manzano v sodnikovem dodatku odločilnega dvoboja dosodil enajstmetrovko v korist Ukrajine.

V skupini C je bilo že pred zadnjim krogom jasno, da bodo vrh zasedli Angleži. Za drugo mesto in s tem neposredno uvrstitev na turnir, ki ga prihodnje leto gosti Nemčija, sta se udarili izbrani vrsti Ukrajine in Italije. V obračun sta šli poravnani na lestvici, a v primeru neodločenega izida bi zaradi boljšega medsebojnega izkupička končno 2. mesto zasedli Italijani.

Mreži v Leverkusnu sta mirovali do zadnjega žvižga. Najbolj vroče je bilo v 93. minuti, ko je po podaji v kazenski prostor prvi do žoge pritekel Mihajlo Mudrik, branilec Bryan Cristante je zamudil in ga povsem spodnesel. Gil Manzano je zgolj odmahnil z roko, posredoval ni niti VAR. Ukrajinci so ostali brez enajstmetrovke, Italijani pa so si po odsotnosti s SP 2022 znova zagotovili uvrstitev na veliko tekmovanje.

Ukrajinci sicer še imajo priložnost za pot v Nemčijo, iskali jo bodo v dodatnih kvalifikacijah, ki so si jih priborili skozi ligo narodov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje