So Celjani res strokovnemu štabu Olimpije odrekli garderobo?

Nogomet 17. Mar 202316:322 komentarja
FOTO: Jure Banfi.

V tej sezoni Prve lige Telemach smo zdaj že vajeni, da ima pravzaprav vsaka tekma Olimpije tudi tretji polčas. Čeprav je takoj po zmagi proti Celju (1:0) Albert Riera pohvalil nasprotnika, ki se je z zmaji spustil v odprt boj za zmago, je dva dni kasneje javno opozoril na to, da naj grofje v pripravi na tekmo strokovnemu štabu zmajev niso dodelili garderobe oziroma sobe. Na njegovo izjavo so se zdaj odzvali tudi pri prvoligašu iz mesta ob Savinji.

“Na igrišču smo rivali, izven njega moramo biti džentelmeni. Ko sem prispel v Celje, so mi rekli, da trenerji nimamo svoje sobe. To ni ravno elegantno. To želim javno označiti kot neprimerno potezo, na tak način se ne zmaguje tekem. Ko nekdo pride na naš stadion, ga vedno spoštujemo. Takšno je moje mnenje,” je na današnjem medijskem druženju razmišljal trener Olimpije Albert Riera.

Kje se je pred tekmo pravzaprav zapletlo, smo preverili pri Celjanih. Njihovo izjavo objavljamo v celoti:

“Ob prihodu na Stadion Z’dežele je strokovni štab NK Olimpija želel – poleg gostujoče garderobe – v uporabo dobiti dodatno sobo. Gostje so se nato želeli namestiti kar v sobo za doping kontrolo. Ker vse do 15 minut pred pričetkom tekme domača ekipa ne ve, ali bo na tekmi prisotna organizacija SLOADO, ki je zadolžena za izvajanje doping kontrole, njihovega premika v to sobo ni bilo mogoče izvesti. Zagotavljanje dodatnega prostora za gostujočo ekipo ni nekaj, kar bi bila stalna praksa, a smo se pri NK Celje odločili, da gostom po naših zmožnostih pomagamo. To smo naposled tudi storili in jim dodelili pisarno, ki je sicer namenjena Šolskemu nogometnemu centru. Omenjeno pisarno so Riera in njegovi pomočniki lahko uporabili tudi po koncu tekme in jo zapustili, ko so se zato sami odločili.

Na tej točki moramo poudariti, da je Albert Riera edini trener v Prvi ligi Telemach, ki v letošnji sezoni ni prosil, temveč zahteval dodaten prostor za osebje, ločen od ekipe. NK Celje mu je ugodil, zato je današnji nastop na novinarski konferenci, kjer je bila v zvezi z NK Celje omenjena beseda “nespoštovanje”, še toliko bolj nerazumljiv. Če kaj, bi pričakovali povsem nasprotno, saj mu je klub izkazal dodatno gostoljubnost, a sta džentelmenstvo in spoštovanje nekaj, česar prav oseba, ki o tem govori, žal ne premore.”

Komentari

Vaš komentar