Sodišče obsodilo portugalskega selektorja Santosa

Nogomet 11. Okt 202210:02 0 komentarjev
Fernando Santos Foto. Guliverimage

Portugalski nogometni selektor Fernando Santos bo moral portugalskim oblastem zaradi utaje davkov plačati kar 4.640.000 evrov. V škandal naj bi bila vpletena tudi tamkajšnja nogometna zveza.

Le 40 dni pred začetkom svetovnega prvenstva v Katarju portugalsko nogometno vrsto pretresa velik škandal, potem ko je bil zaradi utaje davkov pravnomočno obsojen selektor njihove članske nogometne vrste Fernando Santos.

Kot poročajo portugalski mediji, je tamkajšnje okrajno sodišče odločilo v korist portugalske davčne uprave in 68-letnemu trenerju odredilo plačilo zaostalih davčnih obveznosti v višini skoraj petih milijonov evrov. Da je primer še nekoliko bolj kontroverzen, je v primer vpletena tudi Portugalska nogometna zveza, ki je Santosu celo pomagala pri utaji.

Santos je namreč v želji, da državi plača čim nižje davke, ustanovil podjetje Fernacosa, na račun podjetja pa je nato prejemal selektorsko plačo. A ker je takšno početje na Portugalskem nezakonito, si je nogometni trener nakopal tožbo države.

V celotnem sporu je bila zaradi sostorilstva pri dejanju kaznovana tudi Portugalska nogometna zveza, ki sicer selektorju reprezentance na leto plačuje 2.250.000 evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!