Španske oblasti stopile na prste kapetanu Monaca

Nogomet 11. Apr 202319:12 0 komentarjev
Wissam Ben Yedder
Foto: Profimedia

Kapetan francoskega nogometnega prvoligaša Monaca in občasni francoski reprezentant Wissam Ben Yedder je bil v Španiji spoznan za krivega davčne utaje.

Po Lionelu Messiju, Cristianu Ronaldu, Angelu Di Marii, Diegu Costi in številnim drugim nogometnim zvezdnikom so španske oblasti zaradi utaje davkov na prste stopile tudi članu Monaca Wissamu Ben Yedderu.

Kot poroča tiskovna agencija Reuters, je 32-letnik “pozabil” pravočasno plačati davke leta 2017, ko je igral še za Sevillo. Ben Yadder je nato na zahtevo davčnih organov leta 2019 plačal 225.323 evrov neporavnanih obveznosti do države, a pri tem ni prijavil sponzorske pogodbe s športnim proizvajalcem Adidas.

Kljub temu jo je odnesel relativno dobro, saj se je poravnal s tožilstvom, sodišče pa ga je obsodilo na šestmesečno pogojno kazen in mu izreklo globo v višini 133.799 evrov.

Kot še dodaja Reuters, se v Španiji le redko zgodi, da bi moral obtoženec, ki je brez kriminalne preteklosti in prejme kazen nižjo od dveh let, to odslužiti za rešetkami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!