Teden kot iz nočne more za družino NBA prvaka

Košarka 19. Apr 202420:31 0 komentarjev
Michael Porter Jr.
Michael Porter Jr. ob Nikoli Jokiću. Foto: Profimedia

Michael Porter Jr. z Denverjem v končnico lige NBA vstopa kot favorit za ubranitev naslova prvaka. A za 25-letnim košarkarjem je izjemno turbulenten teden.

Jontay Porter, mlajši brat Michaela Porterja Jr., si je namreč pred nekaj dnevi prislužil doživljenjsko prepoved nastopanja v ligi NBA zaradi stavniške afere, v katero se je vpletel. Porter je stavil na tekme svoje ekipe, Toronto Raptors, prav tako pa tudi na svojo statistiko.

V preiskavi je liga odkrila, da je Porter dajal zaupne informacije igralcem športnih stav in tudi omejeval svoj igralni čas ter s tem vplival na rezultat ene ali več stav na svoje predstave na vsaj eni tekmi Toronta.

Še hujša kazen pa je danes doletela Cobana Porterja. Najmlajši brat Michalea Jr. je lani povzročil hudo prometno nesrečo, v kateri je umrla ženska. Vozil je pod vplivom alkohola. Obsojen je na šest let zaporne kazni.

Denver se je v končnico uvrstil kot drugouvrščena ekipa zahodne konference. V prvem krogu mu bo nasproti stala franšiza LA Lakers, ki so jo lani Nikola Jokić in soigralci v konferenčnem finalu ugnali s 4:0 v zmagah. Veliko vprašanje pa je, kako bo družinska drama vplivala na predstave Michaela Porterja Jr.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!