Spremembe pri Mariboru: kdo bo izkoristil priložnost?

Nogomet 30. Mar 202318:52
Krznar Maribor Kronaveter
Foto: Jure Banfi

Reprezentančnega premora je konec in v soboto se na nogometne zelenice vračajo tudi nogometaši Maribora. Vijoličaste čaka gostovanje v Novi Gorici, trener drugouvrščene ekipe Prve lige Telemach Damir Krznar pa namiguje na to, da bo udarna enajsterica njegovega moštva po marčevski pavzi nekoliko drugačna, kot je bila pred njo.

Čeprav je realno zelo malo možnosti, da se nogometaši Maribora v zaključku sezone še vmešajo v boj za ubranitev državne krone, je pred njimi do konca sezone še kar nekaj izzivov. Tudi trener vijolic Damir Krznar ob prvenstvenih preizkušnjah vsaj malce že razmišlja tudi o pokalnem tekmovanju, kjer imajo Štajerci seveda jasen načrt – postati pokalni prvaki.

Sobotna prvenstvena tekma z Gorico bo za Maribor specifična. V prvi vrsti zato, ker so tekme takoj po reprezentančnem premoru vedno posebna zgodba. Razlog je v tem, da je bila ekipa nekaj dni “razbita”, saj so se nekateri posamezniki vijolic dokazovali v reprezentančnih sredinah.

Žan Vipotnik je imel ob vrnitvi manjše težave z gležnjem, a bo od četrtka znova vadil s polno obremenitvijo. Zadovoljen sem z njegovim učinkom na obeh tekmah in z neizmerno voljo. Dobili smo zagotovilo zdravnika, da ni bojazni za morebitni resnejši zaplet in smo mu namenili spodbudo pri prizadevanju, da kljub lažji poškodbi odigra tudi drugo tekmo. Aljaž Antolin je uspešno opravil svojo vlogo na obeh tekmah mlade reprezentance, Denis Alijagić dobil koristne minute s češko selekcijo U-20, prav tako Marcel Lorber s selekcijo U-19. Najbolj pomembno pa je, da nihče ni staknil poškodbe,” o stanju reprezentantov razmišlja Damir Krznar.

Žan Vipotnik je zdaj tudi reprezentančno odkritje sezone. Foto: guliverimage

Kdo bo začel tekmo proti Gorici?

Drug razlog, ki bi kaj lahko na tekmi proti severnim Primorcem prinesel določene spremembe v moštvu, pa je sredina pokalna tekma, ko v Ljudskem vrtu gostuje Primorje. A Hrvat na klopi NK Maribor ekipi še ne dovoli, da bi razmišljala o tem. V isti sapi pa namiguje na to, da bi utegnil malce prevetriti ekipo.

“Slišal sem, da imamo uspešno razmerje medsebojnih tekem v zadnjem obdobju, toda zavedamo se, da je vsaka naslednja zgodba zase. Lepo bi bilo, če bi se tradicija na dvobojih z Gorico ponovila, ampak si moramo točke zaslužiti na igrišču. Čaka nas zahtevna naloga, o tem ni dvoma. Ekipa, ki se bojuje za obstanek, za uresničitev cilja iztisne dodatno energijo. Vemo, da Reja želi brezhibno podobo moštva na igrišču. Z ostrimi linijami, s čim manj prostora med obrambno in zvezno vrsto. Posegli so tudi po nekaterih spremembah v načinu igre, moramo biti previdni, predvsem pa na naši zahtevani ravni. Ne bi prehiteval dogodkov, imamo še dva treninga, a bo zelo verjetno kdo izmed fantov, ki so uspešno oddelali zadnje aktivnosti in se izkazali proti Lokomotivi, začel tekmo,” razmišlja prvi mož mariborske nogometne stroke.

Tekmo med Gorico in Mariborom si boste lahko v soboto, 1. aprila, ogledali v neposrednem prenosu na Sportklubu. Pripravljamo tudi studijski del.