Belgijski kolesarski zvezdnik za las ubežal smrti

Wout Van Aert. Foto: profimedia

Belgijec Wout Van Aert, ekipni sotekmovalec Primoža Rogliča pri Jumbo-Vismi, se je na torkovem treningu izognil hudi nesreči.

Nekdanji belgijski prvak in eden najboljših kolesarjev na svetu Wout Van Aert se pripravlja na naslednji vrhunec sezone: dirko po Flandriji. Na torkovem treningu z Janom Bakelantsem in ciklokrosistom Daanom Soetom je prišlo do neljubega dogodka, ki bi se, po besedah Bakelantsa, skoraj končal tragično.

Član Jumbo-Visme je v torek opravil nekaj manj kot 140 kilometrov dolg trening od Herentalsa do regije okoli Eindhovna. Bakelants, ki po lanski upokojitvi zdaj redno trenira z Van Aertom, je za kolesarski podkast Wielerclub Wattage razlagal, da je skupina zaradi slabe kolesarske steze, ki ne dopušča treninga pri hitrostih od 40 do 45 kilometrov na uro, kolesarila po cesti. “Iz lastnih izkušenj povem, da znajo biti Nizozemci do kolesarjev, ki ne kolesarijo po stezah, precej nestrpni. Po petih minutah sem nenadoma zaslišal hupo mešalnika betona, ki nas je takrat prehitel,” je povedal Bakelants.

“Van Aertu je nato ob prehitevanju kamiona domala zmanjkalo prostora. Daana je moral praktično potisniti s ceste. Wout je bil blizu smrti, bil je že skoraj pod tovornjakom,” o dogodku zaključuje zmagovalec etape na dirki po Franciji leta 2013.

Jan Bakelants je leta 2013 nosil tudi rumeno majico na Touru. Foto: guliverimage

Za Van Aerta se je na koncu vse izšlo srečno. Belgijec je eden izmed velikih favoritov za zmago na tretjem spomeniku sezone, dirki po Flandriji. Letos je že slavil na klasiki E3 Saxo, na driki Milano-San Remu pa je bil prav tako na stopničkah kot tretji.

Pred dirko po Flandriji je sicer Van Aert priznal, da je proti Pogačarju izjemno težko tekmovati, o slovenskem asu je govoril le z izbranimi besedami. Ob tem zaradi poškodbe ne bo mogel računati na pomembnega ekipnega tovariša Dylana van Baarleja, zmagovalca lanske dirke Pariz – Roubaix.