Srce bije: Stožice končno upravičujejo svoj namen

Nogomet 14. Apr 202312:03 0 komentarjev
FOTO: Aleš Fevžer.

Največji slovenski nogometni stadion Stožice, ki v zadnjih letih povečini sameva, bo v naslednjih mesecih upravičil svoj namen. Z Nogometne zveze Slovenije so sporočili, da je za junijsko tekmo proti Danski pošlo že 5.000 vstopnic. Za nedeljski derbi med Olimpijo in Mariborom jih je prodanih še tisoč več.

Stožice so v zadnjih letih malokrat spodobno zapolnjene, a v naslednjih mesecih se bo to spremenilo.

Iz pisarn NK Olimpija prihajajo spodbudne vesti o prodaji vstopnic za nedeljski derbi med Olimpijo in Mariborom, na katerem si lahko Ljubljančani že zagotovijo naslov.

Do zdaj je pošlo že kar 6.000 vstopnic, kar pomeni, da bo rekord sezone – oktobra lani se je na derbiju zbralo 8.000 gledalcev – skorajda zagotovo padel in močno popravil povprečen obisk domačih tekem Olimpije, ki je v tej sezoni kljub odličnim rezultatom zasedbe Alberta Riere zelo žalosten. V nedeljo, tekma se začne ob 17.30, se torej obeta nogometni spektakel, ki se ga zelo veselimo.

Ob tem se lahko vprašamo, kam se bo po obisku uvrstil tokratni obračun Olimpije in Maribora na lestvici najbolj obiskanih derbijev v Ljubljani. Morda tik pod ali pa celo na vrh?

Na zadnjem derbiju v Stožicah je bilo 8.000 gledalcev. Koliko jih bo tokrat? FOTO: Aleš Fevžer.

Navijači so začeli verjeti reprezentanci

Še več gledalcev pa si lahko obetamo na naslednji domači tekmi Slovenije v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Z Nogometne zveze Slovenije so sporočili, da je za tekmo z Dansko, ki je na sporedu čez več kot dva meseca (19. junija), prodanih že 5.000 vstopnic.

Po dveh zmagah na prvih dveh začetku kvalifikacij za naslednje evropsko prvenstvo srce navijačev slovenske nogometne reprezentance očitno spet močno bije.

Na obzorju so zametki evforije, ki utegne, če Slovenci tri dni pred tekmo z Dansko zmagajo na Finskem, na tekmi proti Danski dočakati vrhunec. Morda se zgodi tudi to, da bo največji slovenski stadion razprodan.

Kapaciteta Stožic, ki uradno znaša 16.038 gledalcev, je bila na zadnjih tekmah slovenske nogometne reprezentance sicer spodobno zasedena, toda z napako.

Na marčevski kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo proti San Marinu je bilo gledalcev predvsem zaradi številnih povabljenih otrok.

Srbija, navijači
Prevlada srbskih navijačev na junijski tekmi v Stožicah. FOTO: Aleš Fevžer.

Septembra je na tekmo lige narodov proti Norveški prišlo 14.824 gledalcev, velik delež jih je prišel v živo videti enega največjih zvezdnikov svetovnega nogometa Erlinga Haalanda, medtem ko je bila junija proti Srbiji velik delež od 13.782 navijačev odet v barve gostujoče reprezentance.

Tokrat je zgodba drugačna. Matjaž Kek in njegovi varovanci so očitno prepričali Slovenijo. Zdaj je na njih, da zaupanje upravičijo. Vsi skupaj seveda držimo pesti, da jim uspe.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!