Stanković po zastoju srca prejel odpoved, Bistrica ima novega trenerja

Nogomet 21. Sep 202318:38 2 komentarja

Nesrečna zgodba Gorana Stankovića, ki je 29. avgusta ob koncu tekme med Bistrico in Nafto doživel srčni zastoj, je dobila nov žalosten zasuk. Ljubljančan je namreč v teh dneh izvedel, da je med okrevanjem ostal brez službe pri drugoligašu Bistrici, ki že ima novega / starega trenerja. Na klop Bistričanov se vrača Simon Dvoršak.

Goran Stanković v teh dneh preživlja najtežje preizkušnje svojega življenja in kariere. Nekdanji trener Olimpije je na zaostali tekmi 2. kroga 2. Slovenske nogometne lige med Bistrico in Nafto doživel srčni zastoj, prisebni zdravniški službi Lendančanov pa se lahko zahvali za hitro reakcijo, ki mu je verjetno rešila življenje.

K sreči se je stanje 43-letnika hitro stabiliziralo. Po uspešnem zdravljenju v UKC Maribor je Stanković počasi že razmišljal o nadaljevanju svojega dela pri Bistričanih, a ga je ob vrnitvi v klub pričakala slaba novica. Čeprav se je tudi v njegovi odsotnosti prva ekipa pod vodstvom njegovih sodelavcev Srđana Kuljića in Primoža Kračuna dobro kosala z drugoligaškimi izzivi in je na visokem sedmem mestu lestvice, so se pri Bistrici odločili za trenersko menjavo. Navkljub temu, da je prevladovalo prepričanje, da bo Stanković še naprej trener rdeče-belih.

“Takšen je bil prvotni dogovor. Menim, da bi na takšen način lahko delovali, ker so znotraj ekipe vzpostavljeni določeni mehanizmi, in da fantje potrebujejo zgolj podporo. A medtem so se v klubu odločili drugače. V torek sem bil v Slovenski Bistrici, pozdravil sem ekipo in vodilne može ter od predsednika dobil informacijo, da bo klub iskal novega trenerja. Če sem iskren, tega nisem pričakoval, a kaj hočemo … Verjamem, da bomo dosegli dogovor in se razšli na korekten način,” je za EkipoSN povedal razočarani Stanković.

Goran Stanković
Foto: Aleš Fevžer

Vrača se stari znanec

Pri Bistrici v resnici niso stali križem rok, ampak so ekspresno našli menjavo za Ljubljančana. Na klop moštva se vrača Simon Dvoršak, ki je Bistrico že vodil med letoma 2019 in 2021. Leta 2022 je na kratko sedel še na klop velenjskega Rudarja, v tej sezoni pa je vodil vodilno ekipo tretje lige ptujsko Dravo.