Trenutek groze na tekmi nizozemskega prvenstva: vratar negibno obležal (VIDEO)

Nogomet 1. Okt 20238:06 2 komentarja
Foto: Profimedia

Sobotna tekma sedmega kroga nizozemskega prvenstva med Waalwijkom in Ajaxom je bila prekinjena, potem ko se je po trčenju z nasprtnika težje poškodoval vratar Waalwijka Etienne Vaessen.

Do hude nesreče je prišlo v 85. minuti pri izidu 3:2 za Ajax. Tedaj je Vaessen trčil v gostujočega nogometaša Briana Brobbeyja, ki je poskušal priti do žoge pred njim. Brobbey ga je pri tem nenamerno udaril v glavo, vratar pa je negiben obležal na zelenici. Soigralci na klopi so takoj namignili, da je nekaj narobe, nesrečniku pa je na pomoč nemudoma prihitelo zdravniško osebje.

Nizozemski časnik De Telegraaf je poročal, da so 28-letnega vratarja oživljali na igrišču, v hudem šoku pa so bili tudi igralci obeh moštev. Vaessen je bil po nesreči prepeljan v bolnišnico, a naj ne bi bil v življenjski nevarnosti. Kot je ponoči sporočil njegov klub, je vratar pri zavesti in je v bolnišnici tudi že opravil vrsto preiskav.

Tako klub kot navijači so svojemu vratarju že zaželeli čimprejšnje okrevanje, tekma, ki je bila zaradi nesreče prekinjena, pa naj bi bila do konca odigrana, ko se bosta ekipi dogovorili.