Ulice preplavili navijači, vročica Eura se začenja (VIDEO)

Euro2024 14. Jun 202418:33 0 komentarjev
Tekma navijačev Euro 2024
Foto: SK

Odštevamo zadnje minute do Eura 2024. Ekipa Sportkluba je na uvodu prvenstva obiskala Köln, kjer je, čeprav bo odigrana v skoraj 600 kilometrov oddaljenem Müncnhnu, vse nared za otvoritveno tekmo med Nemčijo in Škotsko. Deželo evropskega prvenstva je že zajela navijaška vročica.

Mesto Köln bo za slovenske navijače še posebej aktualno 25. junija, ko bo naša izbrana vrsta v tem mestu odigrala dvoboj 3. kroga skupine C, nasprotnik bo slovita Anglija.

Tekmovalno dogajanje v mestu ob Renu se bo sicer začelo jutri. Nič čudnega torej, da je v Kölnu že kopica odlično razpoloženih in razposajenih navijačev iz Švice in Madžarske. Sploh v naši zahodni sosedi je navijaško razpoloženje pred Eurom nekaj posebnega, za vstopnice tekem evropskega prvenstva se je prijavilo kar pol milijona navijačev!

Madžarski navijač
V Kölnu je že danes ogromno Madžarov. Foto: SK

Osrednji dogodek večera bo seveda otvoritvena tekma med Nemčijo in Škotsko v Münchnu. A čeprav se prvenstvo začenja skoraj 600 kilometrov stran od Kölna, je navijaško vzdušje tu vseeno fantastično. Nocoj bosta polni tako navijaška cona, ki sprejme 7.500 ljudi, kot tudi prostor za javni ogled ‘Tanzbrunnen’, ki leži neposredno ob reki Ren. Sprejme kar 12.000 ljudi, tam pa bo tudi uradna navijaška cona Slovenije pred tekmo z Anglijo.

Vhod v navijaško cono Tanzbunnen, kjer si bo naša ekipa ogledala otvoritveno tekmo med Nemčijo in Škotsko. Foto: Profimedia

Navijači, kakopak, svoje glasilke ogrevajo v bližnjih gostinskih lokalih. Tam najdemo prepletene navijače Švice, Nemčije, Madžarske in Škotske, vzdušje pa je zares festivalno, navijaško in veselo.

Navijači Nemčije in Škotske so v navijaški coni odigrali tudi prav posebno tekmo. No, če bi nekdo izvedel alkotest, ta zagotovo ne bi pokazal 0.0, a verjamemo, da je bil ravno zato dvoboj še toliko bolj zabaven.

Kakorkoli, medtem ko je v Wuppertalu še vse zelo mirno in spokojno ter se Slovenci daleč stran od vrveža Eura pripravljajo na uvodno tekmo z Dansko, je v mestih, ki gostijo evropsko prvenstvo, že zelo, zelo zabavno.

Verjamemo, da bo Köln prav tako vesel in nasmejan tudi 25. junija, ko bodo tu rajali slovenski navijači. Vraževerje ali ne, mi smo v želji po uspešnem turnirju Slovenije na prav posebnem mestu ‘prosili’ za srečo Kekovih fantov na Euru 2024. Naj se nogometni festival začne!

Prihaja Euro, prihaja fantasy

Pred vrati je eden od športnih vrhuncev leta 2024  – evropsko nogometno prvenstvo. Poglobljeno ga bomo spremljali tudi na Sportklubu, ob tem pa vas vabimo, da sodelujete v priljubljeni igri ‘evropski nogometni Fantasy 2024’.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!