Odlična novica za Slovence

Odbojka 13. Jun 202417:33 0 komentarjev
Foto: Volleyball World

Italijani so si tako kot Slovenci že po dveh turnirjih lige narodov že zagotovili nastop na olimpijskih igrah, zato je italijanski selektor Ferdinando de Giorgi pred turnirjem v Ljubljani nosilcem ponudil počitek, v Stožicah pa bo ponudil priložnost rezervistom.

Slovencem po odlično odigranih turnirjih lige narodov v Antalyi in Fukuoki, na katerih si zabeležili sedem zmag in le en poraz, ne more več vzeti olimpijske vozovnice več niti najbolj črn scenarij, a Slovenci bodo kljub temu v Stožicah napadli štiri zmage, s katerimi bi na najlepši možen način skupaj z navijači proslavili zgodovinski uspeh.

Četo Gheorgheja Cretuja za začetek v Stožicah obračun z Argentino, sledil bo dvoboj s Kubo, ki se bo v Ljubljani za Pariz udarila s Srbijo, nato pa Slovence čaka spektakel z najbolj vročo reprezentanco na sveta. Obetala se je prava odbojkarska poslastica, a vse skupaj je malce pokvaril italijanski selektor Ferdinando de Giorgi, ki bo v Ljubljano pripeljal mlade rezerviste, nosilcem pa je bo pred zaključnim turnirjem v Lodžu, ki bo konec junija, namenil počitek.

V Ljubljano ne bo udarnih sprejemalcev Alessandra Michieletta in Danieleja Lavie, prav tako v slovenski prestolnici ne bo najboljšega podajalca na svetu Simoneja Giannellija, prav tako ne blokerjev Gianluce Galassija, Simoneja Anzanija in Roberta Russa, niti korektorja Yurija Romanòja.

Spremenjena postava Italija je lahko vodna na slovenski mlin in idealna priložnost, da ob morebitni zmagi nad B-italijansko ekipo četa Gheorgheja Cretuja pride do zajetnega števila točk in tako kot smo že napisali pred dnevi morda na svetovni lestvici prehitijo, kakšnega izmed trojke pred njimi – ZDA, Brazilija ali Japonska.

Vse skupaj bi jim še kako prav prišlo pred žrebom skupin turnirja na olimpijskih igrah, ki bo po kakovosti najmočnejši do zdaj.

Italijanska ekipa, ki bo nastopila v Stožicah (16):

Podajalci: Marco Falaschi, Paolo Porro, Riccardo Sbertoli

Sprejemalci: Mattia Bottolo, Davide Gardini, Luca Porro, Francesco Recine, Tommaso Rinaldi

Blokerji: Edoardo Caneschi, Lorenzo Cortesia, Leandro Mosca, Giovanni Sanguinetti

Korektorji: Alessandro Bovolenta, Fabrizio Gironi

Liberi: Marco Gaggini, Gabriele Laurenzano

Nasprotniki Slovenije na zadnjem turnirju v Stožicah:

Torek, 18. junij:
20.30 Slovenija – Argentina

Četrtek, 20. junij:
20.30 Kuba – Slovenija

Sobota, 22. junij:
20.30 Slovenija – Italija

Nedelja, 23. junij:
20.30 Srbija – Slovenija

Vse tekme si boste lahko ogledali tudi na Sportklubu.

Svetovna lestvica FIVB:

1. Poljska 410,46 točke
2. Italija 369,30
3. Japonska 348,41
4. Brazilija 342,82
5. ZDA 338,77
6. Slovenija 335,03
7. Francija 322,56
8. Argentina 302,36
9. Srbija 251,55
10. Kuba 250,64

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!