Vingegaardu se ne bo ponovila Pogačarjeva zgodba

Kolesarstvo 14. Jun 202417:59 0 komentarjev
Tadej Pogačar Jonas Vingegaard
Foto: Profimedia

Če se bo Jonas Vingegaard udeležil letošnje dirke po Franciji, bodo vloge v kombinaciji s Tadejem Pogačarjem obrnjene v primerjavi z lansko izvedbo Toura. Takrat je bil Slovenec tisti, ki se je vračal po poškodbi.

Iz vrst Visme-Lease a Bike še vedno ni dokončnih informacij, ali bo njihov prvi zvezdnik Jonas Vingegaard čez dva tedna na startu Toura v Firencah. Medtem ko so v teh dneh zaokrožile špekulacije, da naj bi se Danec zaradi družinskih razlogov že odpovedal nastopu na Vuelti v drugi polovici avgusta in začetku septembra, pa njegovo dirkanje na francoski pentlji še naprej ‘visi’ v zraku.

Vingegaard je trenutno na višinskih pripravah v Tignesu, kjer še naprej okreva in preverja svoje stanje na kolesu po brutalnem padcu na dirki po Baskiji v začetku aprila. Takrat si je zlomil ključnico in več reber, ki so na dveh mestih predrla pljučno krilo. Zmagovalec zadnjih dveh Tourov se zdaj že pripravlja pod polno obremenitvijo pod budnim očesom trenerja Tim Heemskerka.

Ta je pred dnevi razkril, da so možnosti za nastop Vingegaarda na Touru še vedno 50-50, zdaj pa je za Velo dodatno pojasnil, kako bo Jonasova pripravljenost, če bo nastopil, drugačna od Pogačarjeve lani. Spomnimo, slovenski as si je na dirki Liege-Bastogne-Liege zlomil zapestje, uspešno okreval in se dva tedna tesno boril z Dancem, na koncu pa je na drugem mestu za njim zaostal za več kot sedem minut.

Vingegaard
Foto: Profimedia

Več kot zlom prsta ali zapestja

“Seveda skušamo Jonasa pripraviti najbolje, kar lahko. Ne vemo pa, kakšen bo izplen, saj pred Tourom ne bo nič tekmovalno dirkal. Bo dober že od začetka in bo le še napredoval? Bo obratno in bo forma padala? V tem trenutku enostavno ne morem reči. Lahko pa povem, kaj vidim na treningih in kako se odziva na različne intervale,” je bil jasen Heemskerk.

“Jonasova največja prednost je vzdržljivost. Če bomo na treningih opravili celoten program, ki ga moramo, nimam skrbi, da bi potem v zadnjem tednu padel v formi, kot je Pogačar lani. Tudi zato, ker imata povsem drugačno fiziologijo telesa. Bomo šli pa dan za dnem. Jonas si ni zlomil prsta ali zapestja, ampak je bilo veliko huje. Seveda pa sta povsem drugačna kolesarja,” je samozavestno dodal.

Medtem ko je Vingegaard skupaj z ekipnimi kolegi na pripravah v Tignesu, se na jugovzhodu na največji cilj letošnje sezone z Boro Hansgrohe pripravlja tudi Primož Roglič. Glavni favorit za slavje na Touru Tadej Pogačar pa je za višinske priprave izbral smučišče Isole 2000 nad Nico, kjer bo potekal tudi zaključek letošnjega Grand Boucla.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!