Uradno: Chelsea ujel dragulja Atletico Madrida

La liga 11. Jan 202313:26
Joap Felix
Joao Felix. Foto: Pablo Morano / Reuters

Joao Felix je tudi uradno postal član Chelseaja do konca letošnje sezone. Portugalski nogometni virtuoz je pred odhodom na Otok z Atleticom za dodatno leto podaljšal pogodbo, kluba pa sta se dogovorila za klasično posojo brez vnaprej določene možnosti odkupa.

Chelsea naj bi za posojo, ki bo krajša od pol leta, odštel kar 11 milijonov evrov, hkrati bo v celoti pokril tudi visoko plačo nogometaša, ki se v Madridu ni znašel. Predvsem skupnega jezika nista našla z glavnim trenerjem Diegom Simeonejem. Če gre verjeti španskim medijem, obstaja celo verjetnost, da bi se argentinski strateg po sezoni poslovil od kluba, kjer deluje že 13. leto in ga je pomagal zgraditi v evropskega velikana.

Za Felixa sta se zanimala tudi Arsenal in Manchester United, a nista bila pripravljena odšteti takšnega zneska za posojo. Prav tako je bilo govora o možnosti odkupa po sezoni, a se Atletico s tem ni strinjal. Felix je pred odhodom v London pogodbo s colchonerosi podaljšal še za dodatno leto, do junija 2027.

Gre za začasno rešitev, ki naj bi pomagala vsem trem vpletenim. Felix bo boljšo formo lovil v novem okolju, kjer mrzlično potrebujejo novo moč v napadu in izhod iz krize, ki jih je pahnila na skromno 10. mesto lestvice angleške premier lige. Atletico pa se bo lahko o prihodnosti svojega dragulja, ki jih je leta 2019 stal kar 127 milijonov evrov, odločal po sezoni.

Felix je za Atletico v treh letih in pol vpisal 131 nastopov v vseh tekmovanjih in dosegel 34 golov ter 18 asistenc. V sezoni 2020/21 je z Madridčani postal tudi državni prvak.

Komentari

Vaš komentar