V idilični deželi daleč na severu že odmeva pesem Olimpije (VIDEO)

Evropa 25. Okt 202315:25 0 komentarjev

Dober dan, Ferski otoki. Ne samo Olimpija, daleč na sever se je na evropsko gostovanje podala tudi ekipa Sportkluba, ki v domovino prinaša dih jemajoče razglede otoške državice sredi Atlantika, nismo pa pozabili niti na vpogled v to, kdo od nogometašev zmajev bo kandidiral za jutrišnjo tekmo proti Klaksviku in kdo žal ne.

Ko boste na Ferske otoke prileteli s kakšnim izkušenim popotnikom, ki je videl že veliko sveta, vas bo rade volje opomnil, da je pristanek na letališču Vagar eden najzahtevnejših pristajalnih manevrov, ki so ga sposobni izvesti le izjemno izkušeni piloti.

Ta, ki je upravljal z letalom, s katerim so se daleč na sever Evrope odpeljali nogometaši Olimpije, je bil očitno mojster svojega poklica. Čeprav je pristajalna pista v resnici ena najkrajših na svetu in …, je bil pristanek enostavno povedano šolski. Tu je video dokaz.

Miren let in pristanek sta še dodatno dvignila razpoloženje navijačev Olimpije. Kakšnih trideset se jih je namreč na oddaljeno gostovanje odpravilo skupaj z ekipo s čarterskim letom iz Zagreba. Ob pristanku je tako pričakovano zadonela znamenita navijaška pesem zmajev. Nato pa so med vožnjo iz Vagarja proti prestolnici Torshavn sledili dih jemajoči razgledi. Pokrajina tu daleč na severu je zares edinstvena, prepričajte se na lastne oči. Z vami delimo nekaj utrinkov Ferskih otokov.

Foto: SK
Foto: SK
Foto: SK
Foto: SK
Foto: SK
Foto: SK
Foto: SK
Foto: SK
Foto: SK
Foto: SK
Foto: SK

Dežela podvodnih tunelov

Ferski otoki so tudi dežela podvodnih tunelov, ki otoke povezujejo med sabo. Peljali smo se skozi najdaljšega, ki otok z letališčem Vagar povezuje s sosednjim največjim otokom, na katerem leži mesto Torshavn. Tunel je dolg šest kilometrov, na najnižji točki pa smo bili kar 150 metrov pod gladino morja.

Foto: SK

Kakšen igralski mozaik bo sestavil Zeljković?

A lokalne naravne lepote Ferskih otokov seveda ne zanimajo pretirano nogometašev Olimpije, ki so v severni Atlantik prišli zgolj in samo po prve tri točke v letošnji konferenčni ligi, ki bi klubu prinesle tudi zajetno finančno nagrado.

V zasedbi Zorana Zeljkovića sicer manjkajo Raul Florucz, Reda Boultam, Juan Pascal Estrada in Peter Agba. Še posebej slednji bo, glede na odlično predstavo proti Domžalam, verjetno še kako manjkal novemu strategu Ljubljančanov, a pravila so pravila, Nigerijec pa, tako kot ostali prej omenjeni, ni na seznamu prijavljenih nogometašev za konferenčno ligo. Zaradi poškodbe manjkata Matevž Vidovšek in David Sualehe, sta pa na sever Evrope odpotovala Pedro Lucas in Ivan Posavec, ki ju ni bilo v kadru za tekmo z Domžalami.

Peter Agba bi Zoranu Zeljkoviću jutri verjetno prišel še kako prav. Foto: Aleš Fevžer

Sta pa proti Thorshavnu, kjer bo Olimpija jutri gostovala na stadionu Tórsvøllur, odpotovala Timi Max Elšnik in Agustin Doffo. Motorja igre Olimpije na sredini igrišča sta izpustila obračun z Domžalami, tokrat pa konkurirata za nastop na tekmi in glede na pomembnost tekme, bosta verjetno jutri stisnila zobe. Več bo znanega po popoldanski novinarski konferenci, ko bo pred mikrofone stopil Zoran Zeljković.

Prihod nogometašev Olimpije na Ferske otoke

Posebna navijaška podpora

Olimpija je na Ferske otoke prišla s statusom favorita, skupno jo bo jutri na stadionu podpiralo več kot 50 članov navijaške skupine Green Dragons. Motivacije tako zeleno-belim ne bo manjkalo, tudi zato, ker so že padale šale o tem, da bodo morali Ljubljančani v vsakem primeru domov odpotovati v družbi svojih navijačev. Vsekakor bo pot proti Sloveniji precej lepša, če bodo na njej slišali pohvale kot pa kakšno krepko …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!