Rogličev šef navdušen nad traso dirke po Franciji 2024, toda …

Kolesarstvo 25. Okt 202314:30 0 komentarjev
Ralph Denk
Foto: Profimedia

Po pariški predstavitvi trase dirke po Franciji 2024, na kateri bo Primož Roglič tako želeno rumeno majico prvič napadal v dresu Bore Hansgrohe, se je oglasil šef nemškega moštva Ralph Denk. Veseli ga, da profili etap obetajo spopad najboljših kolesarjev v skupnem seštevku vse od starta v Firencah do cilja v Nici.

Dirka po Franciji 2024 je velik cilj Primoža Rogliča. V želji in lovu na zmago ter osvojitvijo rumene majice se je Zasavec po koncu letošnje sezone po osmih letih poslovil od Jumbo-Visme. Pri rumeno-črnih ob dvakratnemu prvaku Toura Jonasu Vingegaardu namreč ne bi bil deležen kapetanske vloge, ki pa ga zdaj čaka pri Bori Hansgrohe.

Po predstavitvi trase za Tour prihodnje leto, ki se bo začel 28. junija v italijanskih Firencah, končal pa 21. julija v Nici, se je oglasil glavni mož bavarske ekipe Ralph Denk. “Na prvi pogled se nam obeta zelo uravnotežen Tour. Z vidika navijačev bo zagotovo zanimivo, da se bodo morali favoriti pokazati že v prvem tednu, odločitev o rumeni majici pa zelo verjetno ne bo dokončna vse do zaključnega kronometra. Dve vožnji na čas in visoka številka višinskih metrov nam ustrezata,” je dejal Nemec. Skupno čaka kolesarje 3492 kilometrov, od tega 59 kilometrov kronometra (tv 7. in 21. etapi) ter kar 52.320 višinskih metrov, kar je 20 odstotkov več kot na dirki po Italiji 2024.

tour de france 2024 trasa
Trasa dirke po Franciji 2024. Foto: organizator/ASO

Manj navdušen pa je Denk nad 9. etapo, ko kolesarje v okolici Troyesa čaka dirkanje po makadamu. 14 sektorjev belih cest v dolžini 32 kilometrov bi lahko predvsem zaradi težav z zračnicami premešalo vrstni red in kakšnemu od favoritov povzročilo glavobol. “Znano je, da nisem ljubitelj kock ali peska na grandtourih. To sodi na klasike, vsaj po mojem mnenju.”

Pred Boro Hansgrohe, s katero je Roglič minuli konec tedna že preživil nekaj časa na ‘team-buildingu’ v Avstriji, je zdaj obdobje analiz in načrtov. “Traso bomo podrobno analizirali, primerjali z Girom 2024 in glede na dobljene rezultate pripravili načrte za prihajajočo sezono,” je še zaključil. Ne glede na vse pa je jasno, da bo prav slovenski šampion glavno ime Bore v naslednjem poletju.

dirka po franciji 2024 9. etapa
Profil 9. etape dirke po Franciji 2024. Foto: ASO/organizator

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!