V Srbiji završalo: Vipotnika želi tudi beograjski velikan

Nogomet 4. Apr 202315:10 0 komentarjev

Žan Vipotnik je tudi uradno najbolj vroče nogometno ime na Balkanu. Srbski Telegraf je danes objavil informacijo o tem, da se za mariborskega golgeterja, ki naj bi ga že nekaj časa resno lovil zagrebški Dinamo, ogrela tudi Crvena Zvezda.

Sedemnajst prvenstvenih zadetkov, od tega šestnajst na zadnjih trinajstih tekmah v Prvi ligi Telemach, vpoklic v reprezentanco Slovenije in zadetek na debiju proti Kazahstanu, začinjen še z asistenco na svoji drugi tekmi v majici s Triglavom na prsih proti San Marinu. To so razlogi, da je Žan Vipotnik v le nekaj mesecih postal celo najbolj vroče nogometno ime na Balkanu.

Hat-trick Žana Vipotnika proti Gorici (VIDEO)

A glavni razlog, da se danes od “Triglava do Vardarja” pogovarjajo o napadalcu Maribora, je vse bolj glasno in resno zanimanje zagrebškega Dinama. Slednji je v Novo Gorico ta konec tedna poslal tudi svojo delegacijo, na čelu s članom uprave Dariem Šimičem, pogovori o morebitnem prestopu Vipotnika v Zagreb pa tako ali tako potekajo že nekaj časa.

Žan Vipotnik
Žan Vipotnik je vroča nogometna “roba” na Balkanu. Foto: SK

Dinamu v projektu Vipotnik štrene meša Crvena Zvezda

Toda kot poroča srbski Telegraf, se je v igro za prestop Konjičana vključila tudi Crvena zvezda. Slednja naj bi v teh dneh že stopila v kontakt z vodstvom prvoligaša iz mesta ob Dravi, njen glavni argument v boju s konkurenti pa je predvsem ta, da lahko Vipotniku v prihodnji sezoni zagotovi nastopanje v Ligi prvakov, v katerega se bodo rdeče-beli kot državni prvaki zaradi izboljšanega evropskega koeficienta srbske lige avtomatično uvrstili.

Kaj o svoji prihodnosti pravi Žan Vipotnik?

V nedavnem Sportklubovem intervjuju se je Žan Vipotnik razgovoril tudi o svoji prihodnosti. Po njegovih besedah vse možnosti pušča odprte, zadeve pa prepušča svojemu agentu. Zanj se poleg Dinama in Zvezde sicer zanimajo tudi v ligi MLS, še posebej New York City.

Informacije o tem, da naj bi se Vipotnik namesto na Maksimir preselil na kultno Marakano, so danes preplavile vse pomembnejše nogometne medije Balkana.