Kepa se je zakotalila, nejasna tudi prihodnost izjemnega branilca

Nogomet 29. Jan 202414:13 0 komentarjev
Virgil van Dijk
Foto: AP Photo/Kin Cheung

Po senzacionalni napovedi Jürgena Kloppa, ki si bo po koncu letošnje sezone vzel premor od nogometa in zapustil Liverpool, je v zraku tudi prihodnost moštva. Steber obrambe redsov Virgil van Dijk je priznal, da trenutno nadaljevanja na Anfieldu ne more potrditi, poroča The Guardian.

Jürgen Klopp se bo s stolčka angleškega velikana poslovil ob koncu sezone 2023/24. Kot glavna razloga je navedel izčrpanost in željo, da vsaj začasno zaživi normalno življenje, ki mu ga nogomet oz. to delovno mesto ne omogoča. Z njim se bo od Liverpoola poslovil tudi vsaj del, če ne kar celoten strokovni štab.

Napoved Nemca še vedno odmeva in je znotraj kluba povzročila tudi precej skrbi. Van Dijk je izrazil prepričanje, da čaka lastnike Fenway Sports Group zahtevna naloga, medtem ko trenutno še ne more potrditi, če bo tudi sam del naslednje ere v Liverpoolu.

“To je težko vprašanje. Ne vem. Klub je pred zahtevno nalogo, veliko stvari se bo spremenilo. Zamenjati je treba trenerja in tudi ostalo osebje,” je razmišljal 32-letni osrednji branilec, ki se mu pogodba izteče s koncem prihodnje sezone.

Jürgen Klopp se bo po svoji deveti sezoni v Liverpoolu poslovil s klopi. Foto: Guliverimage

“Zelo me zanima v katero smer bomo šli. Ko bo znanega več, bomo bolje razumeli lastne situacije, zato zdaj ne morem ovedati več,” je še dodal Nizozemec, ki o Kloppovem odhodu ni želel dodatno razglabljati, saj se bo raje osredotočil na preostanek sezone. Je pa priznal, da bo njegov naslednik vplival na prihodnost nogometašev v klubu.

Liverpool je prvo tekmo po novici, ki je pretresla klub, odigral v nedeljo in s 5:2 odpravil Norwich v pokalu FA. Že v sredo se redsi vračajo na delo v premier ligi, ko na Anfield prihaja Chelsea, v nedeljo pa ga čaka težko gostovanje pri Arsenalu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!