Ilka Štuhec brez rezultata, zdaj še brez tekme

Alpsko smučanje 29. Jan 202412:56 0 komentarjev
Ilka Štuhec. Foto: Profimedia

Potem ko je del moške karavane negodoval nad slabimi razmerami v Garmisch-Partenkirchnu, je danes vodstvo ženskega dela svetovnega pokala odpovedalo preizkušnje na tem prizorišču.

Prav ob trideseti obletnici tragične smrti Ulrike Maier na smuku v Garmisch-Partenkirchnu so morali organizatorji tekem skupaj s FIS priznati premoč naravi. Zaradi previsokih temperatur in neustrezne podlage sta smuk in suprveleslalom (3. in 4. 2.) odpovedana. ”Zaradi varnostnih razlogov,” je zapisalo vodstvo ženskega dela svetovnega pokala in sicer poskušalo poiskati nadomestno prizorišče v istem terminu, a je bilo zaradi časovne omejenosti neuspešno.

Nadaljnji koledar specialistk za hitri disciplini ostaja negotov, ekipe pa zdaj iščejo možnosti vsaj za dodaten trening. Tudi tabor Ilke Štuhec, ki se v tej sezoni znova sooča z notranjimi dvomi in vprašanji o opremi. Njena rezultatska bera je skromnejša od pričakovanj. Slednja so po minuli sezoni popolne tekmovalne preobrazbe skokovito narasla. Lani druga smukačica zime je trenutno v smukaškem seštevku 14. (107 točk), do zgolj prgišča točk (16) pa je prišla v superveleslalomu.

A če je bil začetek sezone z nekaj vrhunskimi predstavami na uradnih treningih ter petim mestom v Val d’Iseru še obetaven, pa je rezultatsko hladno prho prineslo nadaljevanje. Tudi izvedbe dvakratne svetovne prvakinje niso bile primerljive s podobo igrive smukaške napadalke iz minule sezone. Vožnje so bile vidno nadzorovane in nesamozavestne, položaj telesa zelo defenziven, tehnični odseki pa pretirano grobi.

Vseeno 33-letna Mariborčanka, ki se je odločila za vnovično uporabo starega modela smučarskega čevlja, zaradi česar ima znova občutek večjega nadzora, pravi, da je minuli konce tedna v Cortini d’Ampezzo zagledala luč na koncu predora. ”V petek sem smučala res slabo. Odločila sem se za spremembe. Cilje sem zastavila na drugačen način. Res je, da sem bila na drugem smuku le 19., v superveleslalomu pa sem odstopila, toda ocenjujem, da sem bila bolj uspešna. Uspelo mi je tekmovati, bila sem bolj sproščena. Znova sem napadla. Marsikaj pa moram še postoriti,” pripoveduje Ilka Štuhec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!