Van Gaal: Messi je minus Argentine, ki ga moramo izkoristiti

Katar 2022 6. Dec 202216:11
Louis van Gaal je pred tekmo z Argentino poskrbel za zanimivo izjavo. FOTO: Guliverimages.

Frenkie de Jong, ki ga z Nizozemsko v petek čaka četrtfinale svetovnega prvenstva v Katarju proti Argentini, ne pozna skrivnosti, kako ustaviti svojega nekdanjega soigralca Lionela Messija. Selektor Louis van Gaal pa pravi, da priložnost za Nizozemsko vidi prav v prvemu zvezdniku Argentine.

“Ne. Ne vem, kako ga ustaviti. Je nogometaš, ki že 15 let dela razliko, ne da se ga ustaviti. Ni načina. Na žalost ne poznam nobene skrivnosti. Že na treningih je bil neustavljiv, kaj šele na tekmah. Ustavimo ga lahko le kot ekipa,” pravi Frenkie de Jong, ki je z Lionelom Messijem pri Barceloni igral med letoma 2019 in 2021, preden je argentinski zvezdnik prestopil v PSG.

Podobno je o kapetanu in najboljšemu igralcu Argentine, ki v Katarju blesti, povedal tudi selektor Nizozemske.

“Messi je najbolj nevaren nogometaš na svetu, kar se tiče napada. Je najboljši kreator in sijajen strelec,” je Louis van Gaal najprej polaskal sedemkratnemu dobitniku zlate žoge, a potem dodal, da je prav glavni zvezdnik Argentine tudi velika priložnost Nizozemske, da pride do zmage.

“V obrambi ne sodeluje. Z njim na igrišču ima Argentina v defenzivnem delu igralca manj. To je priložnost, ki jo moramo izkoristiti,” je še povedal 71-letni trener, ki Nizozemce še drugič vodi na svetovnem prvenstvu. Leta 2014 jih je v Braziliji popeljal do polfinala in bronaste medalje.

Lionel Messi na tekmi proti Nizozemski leta 2014. FOTO: Guliverimages.

Pestra zanimiva medsebojnih tekem na mundialih

Nizozemsko in Argentino sicer čaka šesta medsebojna tekma na mundialih. Nazadnje sta se pomerila leta 2014 v polfinalu, ko so Argentinci napredovali po enajstmetrovkah.

Leta 1978, ko so Argentinci prvič postali svetovni prvaki, so Nizozemsko premagali v finalu po podaljških.

Argentina in Nizozemska sta se pomerili še v četrtfinalu leta 1998, ko so po zmagi z 2:1 napredovali Nizozemci, v skupinskem delu leta 2006, ko je bilo 0:0, in v skupinskem delu leta 1974 v Nemčiji, kjer je Nizozemska zmagala s 4:0.

Komentari

Vaš komentar