Veliki up slovenskega nogometa si lahko (začasno) oddahne

Nogomet 26. Maj 202322:10 0 komentarjev
Jaka Čuber Potočnik blesti v majici mladinskih selekcij Kölna. Foto: Guliverimages

Mednarodno športno razsodišče (CAS) v Lozani je nogometni klub Köln obvestilo, da je začasno preklicalo kazen, ki jo je Mednarodna nogometna zveza (Fifa) naložila nemškemu prvoligašu in njegovemu članu, mlademu slovenskemu nogometašu Jaki Čubru Potočniku.

Kölnski klub je lani podpisal pogodbo s 17-letnim nekdanjim igralcem ljubljanske Olimpije, a pri tem prekršil pravila. Zaradi tega je Fifa konec marca odločila, da mora nemški prvoligaš ljubljanskemu, ki se je skliceval na neupravičeno enostransko prekinitev pogodbe, plačati 51.750 evrov, obenem pa določila tudi prepoved podpisovanja igralcev v naslednjih dveh prestopnih rokih. Brez kazni jo ni odnesel niti mladi Čuber Potočnik, ki je prejel štirimesečno kazen prepovedi igranja.

Vse vpletene strani, Olimpija, nemški Köln in igralec sam, pa so so v zadnjih tednih izkoristili 21-dnevni rok za oddajo pritožbe na Casu. A kot so danes sporočili iz Kölna, je Cas kazen Fife do sprejetja sodbe začasno preklical.

“Odločitev Casa o preklicu prepovedi prestopov je za nas pomembna, saj lahko v okviru naših možnosti postanemo aktivni na prestopnem trgu. Hkrati vemo, da je kazenska izključitev le prvi korak pri preprečevanju prepovedi prestopov, zato si bomo še naprej trdo prizadevali, da v celoti preprečimo razsodbo Fife,” je za spletno strsan nemškega prvoligaša sporočil generalni direktor Kölna Christian Keller.

Kdaj bo Cas sprejel končno odločitev, še ni znano.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!