Verjame, da je Olimpija lahko prelomnica sezone

Nogomet 8. Mar 20245:29 0 komentarjev
Aleksander Radosavljević. FOTO: Aleš Fevžer.

Aleksandar Radosavljević je po nizu slabih rezultatov prišel do odmevne zmage na klopi Kopra in iz pokala izločil Olimpijo. "Res smo potrebovali to zmago," je povedal po tekmi.

“Zadovoljen sem. Če pogledamo zadnjo prvenstveno tekmo proti Rogaški, nam je zmanjkalo nekaj sreče. Res smo potrebovali zmagovali. Zato smo v Ljubljano prišli po njo. Od začetka do konca smo dominirali. Veseli me, da so vsi igralci – tudi tisti, ki so vstopili s klopi – pokazali odlično igro. Na koncu smo povsem zasluženo zmagali,” je bil po zmagi s 4:2 v osmini finala pokala v Spodnji Šiški v Ljubljani zadovoljen Aleksandar Radosavljević, ki je pozimi postal trener Kopra in na Bonifiki začel samostojno trenersko pot na članski ravni. Pred tem je bil selektor slovenske reprezentance do 16 in 17 let.

Odkar je začel z delom v edinem slovenskem obalnem prvoligašu, je v prvenstvu proti ekipam s spodnjega dela lestvice – Rogaški, Aluminiju in Radomljam – osvojil le tri točke, v gosteh pa z 0:0 remiziral proti Bravu. Zdaj je na istem igrišču, v Spodnji Šiški, prišel do odmevne zmage, za katero verjame, da je lahko prelomnica sezone.

V naslednjih tednih Koprčane v prvenstvu namreč čaka precej bolj zahteven razpored. V prvenstvu bo ta konec tedna najprej gostoval v Domžalah, potem se bodo zvrstile tekme proti Celju, Mariboru, Muri in Olimpiji.

“Mislim, da je lahko ta tekma res prelomnica. Predvsem zaradi ekipnega duha, ki smo ga tokrat videli. Res smo bili ekipa. To moramo zdaj v nedeljo v Domžalah potrditi,” je povedal 43-letni nekdanji nogometaš, ki je bil pomemben člen zelo uspešnega rodu slovenske reprezentance. Z njo je, kot član začetne enajsterice, zaigral tudi na svetovnem prvenstvu 2010.

FOTO: Aleš Fevžer.

O čem je po tekmi Aleksandar Radosavljević še govoril:

O tem, ali bo pokal do konca sezone prioriteta:

“Ne. Gremo iz tekme v tekmo. V prvenstvu smo nekaj tekem izgubili, predvsem na domačem igrišču, zato je tudi v prvenstvu vsaka naslednja tekma pomembna. Že v nedeljo igramo v Domžalah. Seveda prvenstva ne moremo zanemariti, imamo pa v pokalu najvišje cilje.”

O tem, ali je ekipa Kopra boljša od rezultatov, ki jih dosega:
“Če pogledamo naše zadnje tekme, smo bili na vseh boljši nasprotnik, ampak enostavno nismo zadevali. Danes nam je to uspelo kar štirikrat. Dosti je tudi novincev v ekipi. To je proces. Verjamem, da bomo zdaj iz tekme v tekmo boljši.”

O tem, ali čuti podporo v klubu:

“Nisem čutil nobenih pritiskov. Sam sebe najbolje analiziram. Na vsakem treningu gledam, kaj bi naredil, da bo ekipa boljša. Če izgubiš, toliko bolj. Iščeš rotacije, rešitve. Včasih ti porazi dajo več odgovorov kot porazi.”

O tem, ali je trenerska pot na članski ravni drugačna:
“Ne čutim razlike. Tekme se zdaj vrstijo ena za drugo vsak teden, drugačen je proces dela, ne bi pa rekel, da je velika razlika.”

O tem, ali Koper lažje igra proti napadalnim ekipam:

“Mogoče res. Če pogledamo, smo tudi na pripravljalnih tekmah igrali povečini proti enakovrednim ali pa boljšim ekipam. To nam je ugajalo. Potem smo v prvenstvu igrali proti ekipam, ki se bolj branijo. Ni pa samo slog razlog za slabše rezultate. Imamo tudi kar nekaj novih igralcev, nekateri so bili poškodovani. To je glavni razlog.”

O tem, da je igrišče v Spodnji Šiški specifično:
“Da. Očitno smo se bolje prilagodili. Meni je najbolj pomembno, da smo šli dobro v tekmo. Da smo vedeli, kaj hočemo, in smo na koncu izpolnili cilj.”

Vrhunci tekme Olimpija – Koper 2:4:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!