Vidovšek: Imamo veliko ‘kavč selektorjev’ in premalo pravih navijačev

Evropa 4. Okt 202314:16 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Ljubljanska Olimpija bo jutri zvečer spisala novo poglavje svoje zgodovine. Zmaji bodo namreč odigrali prvo domačo tekmo v skupinskem delu evropskih tekmovanj, v 2. krogu konferenčne lige pa v Stožice na morda celo odločilni tekmi v luči boja za napredovanje prihaja Slovan iz Bratislave. Toda to očitno ni zadeva, ki bi pretirano zanimala ljubljanske navijače. Zaradi napovedi, da Ljubljančani na tako pomembni tekmi očitno ne bodo imeli prave podpore s tribun, je žalosten tudi prvi vratar moštva Matevž Vidovšek.

Ljubljana, Evropa je tu! Klic, ki bi ga lahko v teh dneh predvajali vsi zvočniki ljubljanskih mestnih avtobusov, z velikanskim megafonom bi ga lahko vzklikali z gradu na starim mestnim jedrom, a se prav veliko ne bi spremenilo. Jutri, ko v Stožicah na zgodovinski prvi tekmi v skupinskem delu evropskih tekmovanj gostuje Slovan iz Bratislave, bo po napovedih največji stadion v državi znova kazal klavrno podobo.

O tej temi smo se danes že razpisali. Zdaj pa so jo potrdili tudi glavni akterji te zgodbe, ki bi morala biti vesela, ponosna in pompozna, a se kaj lahko zgodi, da bo vse prej kot to. Na novinarski konferenci pred jutrišnjo tekmo je zadevo iskreno pokomentiral tudi eden izmed junakov uvrstitve v evropska tekmovanja Matevž Vidovšek.

“Ne želim se zameriti nikomur, ampak to je žalostno. Takšne tekme se ne igrajo vsak teden. Imamo stalne navijače, ki so ves čas z nami, tu so naši Green Dragons, vsi ostali pa veliko pišejo in kritizirajo po internetu, ni pa jih na stadionu. Takšnih ‘kavč selektorjev’ je ogromno. Ves čas poslušamo, da bodo prišli, ko bomo zmagovali, ko bomo prvaki, ko bomo igrali v Evropi. Zdaj smo tu. Realno pa so prišli predvsem takrat, ko smo delili brezplačne žoge. Stadion je bil poln le na odločilnem derbiju in na tekmi z Galatasarayem in Ludogorcem,” je razočarano ugotovil vratar zmajev.

Matevž Vidovšek
Foto: Aleš Fevžer

In dodal.

“Nekaj je morda tudi na nas, sezone nismo začeli tako udarno kot lani, ampak to ne more biti izgovor. Težko se je boriti na dveh frontah, a smo vseeno med prvimi tremi v prvenstvu. Če imaš rad Olimpijo, potem prideš ne glede na to, ali je ekipa prva ali zadnja. Mi se lahko trudimo in borimo, kaj več pa ni na nas.”

Matevž Vidovšek o pripravi na tekmo s Slovanom

Zaupanje v soigralce nikoli ni bilo vprašljivo

V letošnji sezoni je v resnici slabši del Olimpijine igre zagotovo obramba. Napak, kakršnih so si prepogosto privoščili v preteklosti, zmaji nikakor ne bodo smeli ponavljati, če si jutri želijo presenetiti vendarle rahlo favorizirane slovaške prvake.

“Dobimo in damo veliko golov. Raje sicer vidim, da je tako kot lani, ko smo držali ničle zadaj. A zadetke dajemo in prejemamo skupaj. Dobili pa smo jih preveč. Na zadnjih dveh tekmah se je kazala večja stabilnost v obrambi in mislim, da smo na pravi poti. Že jutri bo prava priložnost, da to znova dokažemo. Zaupal sem in zaupal bom soigralcem, to ni bilo vprašanje,” o tej temi razmišlja Vidovšek.

Matevž Vidovšek
Foto: Uroš Skaza

Kar naj jo strelja Tolić

Priprava na nasprotnika je za vratarje vedno specifična. Eden od elementov so zagotovo tudi enajstmetrovke, in ko je govora o tem segmentu, ima Vidovšek v zadnje pol leta z njimi pravzaprav odlične izkušnje. Ubranil je namreč super pomembno najstrožjo kazen, s katero je Olimpija v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov izločila Ludogorec, še nekaj mesecev prej pa je zaustavil tudi neposrečeno enajstmetrovko Marka Tolića v finalu slovenskega pokala. Z nekdanjim članom Maribora se bo slovenski reprezentant znova srečal že jutri.

Ubranjena enajstmetrovka Marku Toliću

“Če bodo imeli enajstmetrovko, potem upam, da bo streljal Tolić (smeh). Šalim se, če bo streljal on, bo on, če ne bo nekdo drug. Niso pa v pripravi na tekmo in potem na samem obračunu pomembne samo enajstmetrovke, veliko je različnih detajlov. Je pa zame vsaka tekma enako pomembna, ne delam razlike med prvenstvom in Evropo,” zaključuje 23-letni Korošec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!