Vihar v Ljudskem vrtu odnesel Simona Rožmana

Nogomet 20. Sep. 202111:04 > 11:57
Delite:
Foto: Jure Banfi

Iz vodstva NK Maribor so sporočili, da je za danes ob 13:00 sklicana tiskovna konferenca. Po naših informacijah Simon Rožman ni več trener NK Maribor. Obstaja precejšnja možnost, da vijolice še ne bodo predstavile novega trenerja, v tem primeru bo ekipo proti Celju verjetno vodil Radovan Karanović.

Burno dogajanje zadnjih dni v NK Maribor je še dodatno začinil včerajšnji poraz z Muro v Ljudskem vrtu (1:2). Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da se nekaj dni po prvih namigovanjih vendarle obeta trenerska menjava. Simon Rožman ni več trener NK Maribor. Situacija je bila negotova že po včerajšnji novinarski konferenci, ko se je Rožman na predstavnike sedme sile obrnil z besedami: “Fantom nimam glede želje karkoli očitati. Glede na mojo dostopnost v preteklosti bi vas prosil za razumevanje, da se s tem poročilom ta tiskovna konferenca zaključi. So še prevroče glave za vsa vaša vprašanja, kaj je bilo in kaj bo. Mislim, da glede tekme nimam kaj dodati. Zahvaljujem se vam in vas lepo pozdravljam.”

Simon Rožman je na trenerski stolček Maribora sedel 20. marca letos. Njegova statistika: 23 tekem, 10 zmag, 10 porazov in trije remiji.

Že v petek je sicer Rožmanov trenerski štab ostal še bolj okrnjen. Po Alešu Kačičniku se je poslovil tudi kondicijski trener Aris Naglić, ki ga je Rožman pripeljal z Reke.

V klubu je bilo pestro že konec tedna, ko je v soboto zjutraj zaokrožila novica, da je Simon Rožman že preteklost NK Maribor. V klubu so to sicer zanikali in dodali, da je “Simon Rožman kot vselej na razpolago za tekmo z Muro”. Trenerska menjava v začetku novega tedna tako ni nepričakovana.

Gol Gorenca za zmago v Ljudskem vrtu:

Iz kluba so danes sporočili, da je zaradi neprimernega obnašanja suspendiran in iz prve ekipe odstranjen Andrej Kotnik. “V trenutku, v katerem smo, se absolutno od vseh pričakuje, da je pripadnost klubu, navijačem na prvem mestu. Poteza po tekmi proti navijačem je poteza proti klubu. Takšno vedenje je nesprejemljivo, nešportno in neetično ter bo tudi sankcionirano. Po nedopustnem ravnanju se moramo odzvati, Andrej Kotnik je do nadaljnjega v suspenzu, ker nihče, ne igralec, ne funkcionar nikdar ni bil in more biti nad klubom. Kotnik je odstranjen od prve ekipe, sledila bo tudi finančna kazen,” je sklep pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Spomnimo, Kotnika so navijači izžvižgali zaradi govoric o njegovem odhodu k Olimpiji zadnji dan prestopnega roka.

Komentari

Vaš komentar