Vijoličasti hitro našli novega trenerja prvega moštva

Nogomet 3. Okt 202318:11 > 18:20 2 komentarja
NK Maribor NK Radomlje
Foto: Jure Banfi

V Ljudskem vrtu po odhodu Damirja Krznarja niso tratili časa in so že danes predstavili ime novega trenerja prvega moštva. To je postal nekdanji napadalec in trener štajerske zasedbe, Ante Šimundža.

Najtrofejnejši slovenski klub je na novinarski konferenci danes predstavil novega trenerja prvega moštva.

Po porazu v 10. krogu Prve Lige Telemach proti Aluminiju je klub Damirju Krznarju pokazal vrata. Kot glavna kandidata za prevzem “vajeti” pod Kalvarijo sta se od tedaj pojavljali dve imeni, oba s predhodnimi izkušnjami vodenja prvega moštva. Prvi je bil hrvaški strokovnjak Krunoslav Jurčić, drugi pa Ante Šimundža, ki se je izkazal kot pravilna ugotovitev. Slednji bo peto uvrščeno ekipo nogometnega DP že jutri vodil na prvem treningu.

Šimundža, ob prelomu tisočletja izjemno uspešen napadalec NK Maribor, je prvo moštvo v vlogi glavnega trenerja vodil že med leti 2013 in 2015, nazadnje pa poveljeval večkratnemu bolgarskemu prvaku, Ludogorcu iz Razgrada. Vmes je bil štiri leta in pol vodja strokovnega štaba pri Muri.

“Sledi popolna mobilizacija”

“Od ponedeljka zvečer smo šli v ‘akcijo’ in hitro našli skupen jezik. Naš izbor je Ante Šimundža, pri katerem daljša predstavitev ni potrebna. Domov vračamo zelo motiviranega trenerja, s pripadnostjo in simpatijami do vijoličaste barve, kar je prav tako pomembno, tisto najpomembnejše pa je delo. Šlo je za obojestransko željo, da bi pod njegovim vodstvom potekal že naslednji trening v sredo in bi vodil moštvo na sobotni tekmi z Muro. Z namenom, da dočakamo nov izziv z novo energijo. Da bi spet spremljali Maribor v drugačni podobi na igrišču, ki nam je domača in dobro znana. Z rezultatsko krivuljo znova obrnjeno navzgor,” je o prihodu Šimundže med drugim dejal športni direktor Marko Šuler.

Marko Šuler. Foto: Uroš Skaza

Ob Krznarju klub zapuščata tudi pomočnika Mihael Mikić in Vedran Attias. Šimundža bo s seboj pripeljal pomočnika Damjana Ošlaja in kondicijskega trenerja Luko Bašića. Preostali člani strokovnega štaba ostajajo nespremenjeni, Mitja Pirih, Aleš Mertelj, Željko Filipović in Milan Vulović.

“Prišel sem domov, v moj klub, v mojem mestu. Vedno je privilegij biti trener Maribora, a hkrati gre tudi za velik izziv in odgovornost. Obljubim lahko le trdo delo, najprej sledi popolna mobilizacija in osredotočenost na tekmo z Muro. Pričakujem odgovor ekipe glede na zadnja dogajanja. Fantje so v Mariboru, ker znajo in nekaj pomenijo. Verjamem, da niso pozabili igrati in da bodo pokazali boljšo podobo. Obljubiti zmage bi bilo zelo tvegano, lahko pa obljubim popolno osredotočenost na delo, s katerim želim vrniti klub na uspešno pot,” ob vrnitvi v Ljudski vrt Šimundža.

Pogodbo je strateg, ki je leta 2014 z Mariborom “grizel” vse do uvrstitve v skupinski del lige prvakov, podpisal do konca sezone 2025/26. Naslednje srečanje 16-kratne državne prvake čaka v soboto ob 20.15 uri, ko doma gostijo Muro. To bo jubilejna stota tekma za Šimundžo na klopi “vijolic”.