Na odhod Primoža Rogliča se je prvič odzval Jan Tratnik

Kolesarstvo 3. Okt 202314:14 0 komentarjev
Foto: Profimedia

V kolesarskem svetu te dni premlevajo predvsem eno vprašanje. Kje bo svojo kariero nadaljeval Primož Roglič? Na odmevno slovo od Jumbo Visme se je pred današnjo dirko po treh dolinah Vareseja odzval tudi Rogličev reprezentančni in ekipni kolega Jan Tratnik.

Vabi ga Ineos, vabi ga Bora, vabi ga Bahrain, vabijo ga vsi, ki v kolesarskem svetu nekaj veljajo. Primož Roglič je ob nedavni potrditvi, da zapušča vrste Jumbo Visme, sprožil vrsto ugibanj o tem, kje bo nadaljeval svojo bogato kolesarsko kariero, ki jo je pred dnevi oplemenitil še s prestižno zmago na dirki Giro dell’Emilia, kjer je za sabo pustil drugouvrščenega Tadeja Pogačarja.

Danes je v Italiji na sporedu nov obračun med najboljšima slovenskima kolesarjema, ki sta v najožjem krogu favoritov tudi za zmago na dirki po treh dolinah Vareseja. Pred startom današnje preizkušnje pa so kamere Eurosporta ujele tudi Rogličevega ekipnega kolega Jana Tratnika, ki je na kratko pokomentiral skorajšnje slovo Primoža Rogliča.

“Zame osebno to nič ne spremeni. Še vedno imam pogodbo z Jumbo Vismo. Ampak ja, ena stran je prijateljstvo, druga pa posel. Tako se je odločil in če je on zadovoljen, sem zadovoljen tudi jaz. Zame pa to ne pomeni spremembe,” je pojasnil Idrijčan. S tem je potrdil, da Zasavcu ne bo sledil v novo moštvo.

Jan Tratnik
Foto: Uroš Skaza

33-letnik, ki je do začetka letošnje sezone dirkal v majici Bahrain Victorius, ima sicer pogodbo z Nizozemci sklenjeno še za naslednjo sezono in bo očitno eden tistih kolesarjev, ki bo dirkal za novoustanovljeno super moštvo, ki bo nastalo v primeru napovedane združitve Jumbo Visme in ekipe Soudal Quick Step. Letošnja sezona Tratniku sicer ne bo ostala v najlepšem spominu, saj se je v pripravi na dirko po Italiji resneje poškodoval in se na ceste vrnil šele pred dirko po Španiji, na kateri je bil del ekipe ‘čebel’, ki je s slavjem Seppa Kussa zaokrožila zgodovinski trojček uspehov na vseh treh tritedenskih dirkah sezone. Tudi zaradi omenjenega slavja na Vuelti pa je Tratnik o prvi sezoni v novem okolju pred kratkim v Mariboru govoril z nasmeškom na obrazu.