Viole v lepo polnem Ljudskem vrtu poslale sporočilo NZS

Nogomet 2. Mar 202418:49 6 komentarjev
Viole Maribor
Foto: SK

Nogometaši Maribora v 24. krogu Prve lige Telemach v Ljudskem vrtu gostijo zasedbo Domžal. Tekmo zaznamuje burno dogajanje na relaciji NZS - Maribor, zaradi česar so tribune Ljudskega vrta precej bolj polne kot sicer v tej sezoni, člane navijaške skupine Viole pa so poslali tudi nekaj jasnih sporočil, uperjenih proti Nogometni zvezi Slovenije.

Tekma Maribora in Domžal danes v Ljudski vrt bržkone ne bi privabila 5.500 gledalcev, če ne bi bilo odmevne kazni, ki jo je zaradi incidenta na tekmi med Muro in Mariborom, prejel štajerski ponos.

Čeprav je štajerski nogometni hram še vedno stadion, ki na prvoligaške tekma privabi največ gledalcev v Sloveniji, so rezultati v tej sezoni pač takšni, da v mestu ob Dravi ni nobene nogometne evforije. Je pa zato navijače Maribora združila kazen Nogometne zveze Slovenije, ki bo v nadaljevanju sezone za nekaj tekem zaprla vrata Ljudskega vrta. Trenutno je vijolicam naložena kazen štirih dvobojev, a so se Mariborčani na to pritožili in tudi zato kazen še ni izvršena ter so bile danes tribune Ljudskega vrta še polne.

To so izkoristili tudi člani navijaške skupine Viole, ki so v nogometno javnost poslale nekaj novih pomenljivih sporočil. Najprej so na severno tribuno navijači Maribora izobesili transparent z napisom: “Danes nismo prišli, ker se bojimo!” Pod tem sporočilom je stal podpis “navijači Domžal”, s čimer so se najzvestejši navijači vijolic pošalili iz dejstva, da nasprotnik nima svoje navijaške skupine.

Napis Viol
Foto: SK

V sarkastičnem duhu je odmevalo tudi osrednje sporočilo večera, na katerem je pisalo: “NZS nas združuje! Celi stadion ljubi NZS!”

Kaj se v resnici skriva v ozadju teh besed, presodite sami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje