Slovensko reprezentanco nepričakovano zapustil Aljaž Ivačič

Nogomet 19. Jun 202314:16 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Pred današnjo tekmo Slovenije in Danske v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024 je na lastno željo tabor slovenske reprezentance zapustil vratar Aljaž Ivačič. Njegovo mesto je zasedel vratar reprezentance do 21 let Martin Turk.

Do spremembe je prišlo že v nedeljo, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije. Torej dan pred četrtim obračunom Slovenije v boju za konec suše, ki traja že 13 let. Toliko časa namreč že čakajo slovenski ljubitelji nogometa na naslednjo uvrstitev na veliko tekmovanje. Nazadnje so Slovenci nastopili na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki leta 2010.

Začetek kvalifikacijskega ciklusa za EP 2024, ki ga gosti Nemčija, se je za slovenske nogometaše začel sanjsko. Dve zmagi na dveh tekmah ob uvodni marčevski akciji sta bili dovolj za čudovit pogled na lestvico skupine H.

Junijsko nadaljevanje je nekoliko manj navdušujoče. Začelo se je že s poškodbo kapetana Jana Oblaka. Nato so Slovenci v Helsinkih utrpeli boleč poraz proti Finski, ko je bil med najslabše ocenjenimi prav njegov namestnik Vid Belec.

Bo Vidovšek proti Danski debitiral v reprezentančnem dresu? Foto: Aleš Fevžer

Kot da težav ne bi bilo dovolj, ko je za nekaj dodanih preglavic v garderobi poskrbel virus, je nato Matjaž Kek ostal še brez enega od treh vratarjev – Aljaža Ivačiča. Na četrti tekmi kvalifikacij, ko v Stožice prihaja favoritinja skupine Danska, je tako kandidata za nastop med vratnicama iskati med 33-letnim tragičnim junakom iz Helsinkov in deset let mlajšim Matevžem Vidovškom.

Okoliščine odhoda Ivačiča ostajajo neznanka. Z NZS so le skopo zapisali, da se je “Aljaž Ivačič odločil vrniti v svoj klub.” Ivačič je sicer od leta 2019 član Portland Timbers v severnoameriški ligi MLS. Omenjeno tekmovanje se za potrebe tokratnega reprezentančnega okna ni zaustavilo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!