Vse kaže, da je Chelsea našel novega trenerja

Nogomet 28. Maj 202418:59 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Praktično vsi ugledni otoški mediji poročajo, da je Chelsea tik pred imenovanjem naslednika Mauricia Pochettina, ki so se mu po koncu sezone zahvalili za sodelovanje. Na klopi ga bo zamenjal Italijan Enzo Maresca.

Londončani so pri iskanju novega trenerja nekoliko presenetili in se odločili za Enza Maresca, ki je minulo leto deloval v angleški drugi ligi – Championshipu.

Pred sezono 2023/24 je sprejel izziv v Leicestru in klub ekspresno vrnil med elito. Na 53 tekmah v vseh tekmovanjih je Leicester City pod njegovim vodstvom vpisal 36 zmag, štiri remije in 13 porazov. V prvenstvu je zasedel prvo mesto in se tako neposredno uvrstil na najvišjo raven v angleški klubski piramidi.

Foto: Profimedia

Chelsea bo za 44-letnega Italijana šele tretja samostojna služba v članskem nogometu. V sezoni 2021/22 je debitiral na klopi Parme, a se obdržal le 14 tekem. V Leicestru je nato deloval le eno polno sezono, ko je že prišel klic iz Londona.

Po koncu uspešne igralske poti, v kateri je največji pečat pustil v Sevilli (2005 – 2009), je sicer kot pomočnik deloval v Ascoliju, Sevilli, West Hamu in Manchester Cityju. Ob Pepu Guardioli je bil v sezoni 2022/23, torej pred selitvijo v Leicester.

Kljub temu, da je v dosedanji karieri vodil manj kot 70 članskih tekem, od tega le 53 v Angliji in nobene v premier ligi, vse kaže, da bo Maresca še ta teden sklenil pogodbo in tudi uradno postal naslednik Mauricia Pochettina na Stamford Bridgeu. Podpisal naj bi do leta 2029, z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

Kljub kratkemu življenjepisu v angleško prestolnico prihaja z velikimi pričakovanji. Prav njegov taktičen pristop, ki spominja na tistega katalonskega “super” trenerja, naj bi vodilne može Chelseaja prepričala v dogovor z Italijanom.

Za Londončani je kljub ogromnim vložkom v moštvo po menjavi lastništva kluba podpovprečna sezona. V prvenstvu so zasedli 6. mesto in za prvaki zaostali 28 točk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!