Žalosten dan za vse, ki jim je pri srcu vijoličasta barva

Nogomet 11. Apr 202410:32 2 komentarja
sveča
NK Maribor žaluje; FOTO: Guliverimage

Poslovil se je še en legendarni mariborski napadalec in dolgoletni trener Milan Žurman, so danes sporočili na uradni strani NK Maribor. Imel je 64 let.

“V 65. letu starosti se je poslovil Milan Žurman, nepozabni vijol’čni golgeter in trener številnih generacij nogometašev NK Maribor. Nazadnje selekcije U15, ki jo je ob kljubovanju bolezni še vodil na tekmi 13. marca. Fantje so premagali vrstnike iz Šenčurja z 12:0, nato so ga zdravstvene težave oddaljile z igrišča, v četrtkovem jutru pa je priljubljeni Migo izgubil bitko z zahrbtno boleznijo, mariborski in slovenski nogomet pa izjemnega moža ter strokovnjaka,” so še zapisali pri štajerskem klubu.

Žurman je pečat v Mariboru pustil v osemdesetih letih, in sicer s svojim rednim nastopanjem in učinkovitostjo. “Odlikoval se je s hitrostjo, močnim in natančnim udarcem,” so zapisali na spletni strani najtrofejnejšega slovenskega kluba.

V Ljudskem vrtu je ob koncu prejšnjega tisočletja prevzel trenersko funkcijo.

Velik delež k zgodovini kluba je prispeval tudi v vlogi trenerja, dolga leta je uspešno vodil mlajše selekcije v nogometni šoli, na kar nakazuje naslednji zapis: “Z veliko predanostjo je prenašal bogate, dragocene izkušnje, usmerjal fante na razvojni poti in jih popeljal do trofej.”

Skupaj je Žurman v vijoličastem odigral 269 tekem in zabil 82 golov.

“Vsem svojcem izrekamo globoko, iskreno sožalje. Migo, počivaj v miru!” sporočajo z NK Maribor.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje