Čeferin ošvrknil Hrvate: To je sramota

Nogomet 10. Apr 202421:02 3 komentarji
Aleksander Čeferin
Foto: Profimedia

Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin je v velikem intervjuju za hrvaški Nacional pokomentiral stanje nogometne infrastrukture na Hrvaškem. "Slovenija ima boljšo, Poljud in Maksimir sta sramota," je dejal 56-letni Grosupeljčan.

Glavni mož Uefe je v intervjuju za Nacional komentiral številne tematike, južno od Kolpe pa najbolj odmeva njegova izjava glede hrvaških stadionov.

“Strinjam se, po moje je nogometna infrastruktura na Hrvaškem sramotna. Slovenija ima boljšo od Hrvaške, pa smo manjša država z manj nogometnimi uspehi. Tudi pri nas država ni vložila niti evra v nogometno infrastrukturo. Veseli me, da se na Hrvaškem zdaj govori o nacionalnem stadionu in o velikih investicijah v šport. Upam, da to ni samo predvolilna kampanja, a tudi na Hrvaški nogometni zvezi pravijo, da gre za resne stvari in da vložki bodo,” je dejal Aleksander Čeferin.

Nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije, ki na Uefi opravlja zadnji mandat v funkciji predsednika, je šel še korak dlje.

“Če mene vprašate, Hrvaška nima niti enega stadiona, na katerem bi lahko gostila resno tekmo. Še najboljši je tisti na Reki. Osijek ima novega, a je majhen. Poljud in Maksimir pa sta sramota. Ko vidim tisto zaprto tribuno na Maksimiru … Na Uefi smo blizu odločitvi, da tam ne bomo več dovolili igranja evropskih tekem. Že večkrat smo bili blizu tega. Upam, da se bodo stvari končno premaknile. Pri Dinamu naj bi se nekaj dogovorili z mestom, državo in zvezo, a podrobnosti ne poznam,” je z besedami, ki ne bodo navdušile navijačev zagrebškega Dinama ali splitskega Hajduka, še postregel Čeferin.

Maksimir
Maksimir. Foto: Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje