Rogličev šef: Padec ne bi smel vplivati na Tour de France

Kolesarstvo 11. Apr 20245:00 0 komentarjev
Primož Roglič
Foto: Profimedia

Vodja nemške kolesarske ekipe Bora-Hansgrohe Ralph Denk je v intervjuju za Sportschau spregovoril o poškodbi svojega največjega zvezdnika Primoža Rogliča.

Sezona 2024 se ni začela po željah Primoža Rogliča, saj je na dirki po Baskiji dvakrat padel in na koncu tudi odstopil z dirke.

Čeprav je bil slovenski kolesarski as med nesrečniki v četrti etapi, je imel v primerjavi z drugimi zvezdniki, kot sta Jonas Vingegaard in Remco Evenepoel, celo srečo. Belgijec je utrpel zlom ključnice in lopatice, še huje pa jo je skupil Danec, ki je ob padcu obležal negiben, preiskave so pokazale, da je utrpel več zlomov. Zmagovalca dirke po Franciji je reševalno vozilo odpeljalo v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima zlomljeno ključnico, več polomljenih reber in predrto pljučno krilo, zaradi česar je še vedno v bolnišnici.

Roglič pa jo je odnesel le z modricami in odrgninami. To je bilo razvidno iz prvih sporočil nemškega kluba, na zelo nazoren način pa je posledice srečanja z asfaltom pokazal tudi olimpijski prvak iz Zasavja. V nedeljo je namreč objavil fotografijo s številnimi obliži. Napovedal je tudi skorajšnjo vrnitev na ceste.

Ralph Denk
Prvi mož nemške zasedbe je prepričan, da bo Roglič optimalno pripravljen za Tour de France. Foto: Profimedia

V sredo je o stanju 34-letnega Slovenca v intervjuju za Sportschau spregovoril prvi mož nemške ekipe Ralph Denk, ki je prav tako potrdil, da Roglič za zdaj kolesari na sobnem kolesu, a da je že na vidiku vrnitev na ceste. Hkrati je Nemec dodal, da to ne bi smelo vplivati na priprave na glavni cilj sezone — Tour de France. Seveda, če bo v nadaljevanju sezone vse potekalo po načrtu. Francoska pentlja se začne 29. junija.

Iz ekipe Bora-Hansgrohe je bil to prvi odziv po neljubem dogodku na cestah Baskije. Pred vrati sta še dve dirki, na katerih je Roglič načrtoval nastop. Prihodnjo sredo je na sporedu Valonska puščica, v nedeljo, 21. aprila, pa najstarejši spomenik Liege-Bastogne-Liege.

“Valonska puščica in dirka Liege – Bastogne – Liege ostajata v programu, čeprav se zavedamo, da Primož morda še ne bo stoodstotno pripravljen za obe preizkušnji,” je za britanski Guardian dejal Denk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!