Žan Vipotnik o prihodu Alberta Riere (VIDEO)

Nogomet 11. Okt 202311:49 3 komentarji

Težko rečemo, da Žan Vipotnik po poletni odmevni selitvi iz Maribora v Bordeaux preživlja ravno medene tedne. Njegovi ekipi v drugi francoski ligi ne gre nič po načrtih in je šele na 13. mestu prvenstvene lestvice. Ceno za to je plačal trener David Guoin, njegov naslednik pa bo, kdo drug kot nekdanji trener Olimpije in v kratkem tudi nekdanji trener Celje Albert Riera. Kako na trenersko menjavo gleda slovenski reprezentant?

Žan Vipotnik je bil v lanski sezoni prvo ime slovenskega državnega nogometnega prvenstva. Nenazadnje to potrjujeta tudi naziv najboljšega igralca in najboljšega strelca Prve lige Telemach ter poletni milijonski prestop v francoski Bordeaux, ki je ocenjen na tri milijone evrov.

Žirodninci v novi sezoni niso skrivali želje, da se vrnejo med francosko nogometno elito, a za zdaj na žalost Vipotnikove ekipe nič ne kaže na to. Bordeaux je na desetih tekmah zmagal samo trikrat in je na 13. mestu Ligue 2, za drugim mestom, ki neposredno zagotavlja selitev v prvo ligo, pa zaostaja že velikih deset točk.

Nič čudnega torej, da so tudi ob vse večjih pritiskih navijačev na zahodu Francije povlekli trenersko menjavo. Davida Guoina bo zamenjal Albert Riera, Vipotnik pa je za slovenske medije prvič spregovoril o tem, kaj to pomeni za njegovo prihodnost. “Bomo videli, nismo še tako daleč, osredotočeni smo na tekmo s Finsko in Severno Irsko, nato pa bomo videli, kako bo v klubu,” ni želel komentirati trenerske menjave, nato pa je vendarle pohvalil španskega strokovnjaka.

“V Sloveniji se je dokazal kot dober trener. Z dobrim značajem in zmagovalno mentaliteto. Kar se mene tiče, je res dober trener.”

V Celju so že našli menjavo za Riero, zamenjal ga bo Damir Krznar, ki se je pred kratkim razšel z NK Maribor. Grofje bodo Hrvata danes tudi uradno potrdili.

Vipotnik po izvrstnem pripravljalnem obdobju za Bordeaux v prvenstvu doslej odigral devet tekem in dosegel en zadetek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje