Zdravnik Danske: Eriksen je doživel srčni napad

Euro 13. Jun 202120:53 > 21:01
AP Photo/Martin Meissner, Pool
AP Photo/Martin Meissner, Pool

Zdravnik danske nogometne reprezentance Morten Boesen je v nedeljo dejal, da je Christian Eriksen na tekmi proti Finski na evropskem prvenstvu doživel zastoj srca. Eriksen je bil v nezavesti, a je bilo oživljanje uspešno.

“Ni ga bilo več. Naredili smo oživljanje srca, šlo je za zastoj srca. Kako blizu smo bili, da bi ga izgubili? Ne vem, vendar smo ga po eni defibrilaciji srca dobili nazaj, tako da je bilo to precej hitro. Vsem bi se radi zahvalili za prisrčne pozdrave. Testi, ki smo jih opravili ob prihodu v bolnišnico so pokazali, da je zdaj vredu, a nimamo razlage zakaj se je to zgodilo,” je dejal Boesen.

Ob tem je dejal, da je bil Eriksen v nezavesti, ko je prišel do njega na zelenici: “Ko sem prišel do njega, je bil na boku, dihal je, začutil sem utrip, toda nenadoma se je to spremenilo in začeli smo ga oživljati. Pomoč je resnično prišla hitro s strani medicinske ekipe in preostalega osebja, mi pa smo storili, kar smo morali, in uspelo nam je vrniti Christiana.”

Danski selektor Kasper Hjulmand je dejal, da je govoril z Eriksenom, ki mu je povedal, da se ne spomni skorajda ničesar v povezavi z njegovim padcem na zelenici.

“Povedal mi je, kako se počuti in dejal, da se lahko vrne na zelenico in znova zaigra. V nadaljevanju mi je rekel, da se verjetno mi počutimo slabše kot on. Christian se najboljše počuti, ko ima žogo v nogah, odlično je razpoložen in to je olajšanje za vse ostale igralce,” je še povedal Hjulmand.

Komentari

Vaš komentar