Želijo si bolj izenačene lige, a realnost bo znova dvoboj

Nogomet 2. Avg 202220:00 0 komentarjev
Foto: Uroš Skaza

Priprave se počasi končujejo, svoja vrata pa bo kmalu odprla tudi nova sezona ženske nogometne lige. Prvenstvo bo že na uvodu ponudilo derbi Pomurja in Olimpije, ki bo, čeprav bo sezona dolga, kaj lahko odločilno vplival celo na končno podobo prvenstvene lestvice. Čeprav si vsi akterji želijo bolj izenačene lige, je realnost takšna, da bodo bržkone o naslovu prvakinj znova oarmendločale ravno medsebojne tekme Pomurk in Ljubljančank.

V izjemno dramatičnem zaključku lanske sezone se je prešerno smejalo nogometašicam ŽNK Pomurje Beltinci. Remi na derbiju zadnjega kroga z Olimpijo je bil dovolj, da so se Pomurke veselile naslova državnih prvakinj in s tem dobile tudi vstopnico v polfinalni del kvalifikacij za elitno Ligo prvakinj.

Ravno islandskemu Reykjaviku, armenski Hayasi in irskemu Shelbourneju te dni na prekmurski ravnici posvečajo največ pozornosti, a se dobro zavedajo, da se bodo že 12. avgusta prvič udarile tudi z velikimi tekmicami, nogometašicami Olimpije. Ekipa Pomurja je v letošnji sezoni okrepljena z nekaj povratnicami Evelino Kos, Neli Hofman in Luano Zajmi, nova članica “žutoplavih” je tudi slovenska reprezentantka Lara Klopčič, konkurenco v napadu bo zaostrila Japonka Saki Yoshida.

“Veselimo se derbija. Pričakujemo trdo tekmo, ki gledalcev zagotovo ne bo razočarala. Pripeljali smo nekaj okrepitev, popolnili manjkajoča mesta v ekipi in komaj čakamo, da na igrišču pokažemo kaj znamo,” je na predstavitvi ekip pred sezono razmišljala kapetanka Pomurk Špela Kolbl.

Foto: Uroš Skaza

Samo pokalni naslov ni zadovoljil visokih apetitov

Nogometašice Olimpije so se po izgubljeni bitki v prvenstvom tolažile z zmago v pokalnem tekmovanju, a slednja ni zadovoljila visokih ambicij, ki jih imajo v ljubljanskem klubu. Po koncu sezone so sledile spremembe, Milomirja Kondića je na mestu glavnega trenerja zamenjal Matej Bajde.

Jedro ekipe je sicer ostalo bolj ali manj nespremenjeno. Zmajčica je ostala tudi Izabela Križaj, ki je sicer pred sezono že trenirala v Pomurju, a si naposled premislila in ostaja del zeleno-bele zgodbe. V Ljubljani sicer napovedujejo tudi mednarodne okrepitve, v Olimpijo prihaja grška reprezentantka Tatiana Georgiou.

“Počaščen, da sem del te ekipe. Naša ambicija je napad na prvo mesto, upam pa, da ne bo to samo dvoboj med nami in Pomurjem. Tudi ostale ekipe so namreč vsako leto močnejše. Naš cilj pa je naslov, na koncu pa bo igrišče pokazalo svoje,” poudarja novi strateg zeleno-belih Matej Bajde.

Foto: Uroš Skaza

Ostalih šest ekip s podobnimi cilji

1. Slovensko žensko nogometno ligo bo v novi sezoni, ki jo bomo s prenosi pospremili tudi na Sportklubu, sicer sestavljalo osem ekip. Poleg ŽNK Nona Pomurja in Olimpije so v elitni konkurenci še ŽNK Radomlje Medex, ŽNK Ljubljana, ŽNK Cerklje, Krim, ŽNK Doxakey Ptuj in Primorje Gaia Naturelle. Ostale ekipe v en glas poudarjajo, da si želijo v primerjavi s prihodnjo sezono storiti korak naprej, velik cilj pa bo tudi ta, da morda odščipnejo kakšno točko velikima favoritoma sezone, ki se začenja 12. avgusta.